G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,23
CNY4,86
GBP45,68
EURO/USD1,12
BIST10.004,33
Petrol73,38
GR. ALTIN2.918,44
BTC2.180.399,03

Giresun’daki Anaokulu Çocuklarına Geleneksel Oyunlar ve El Yapımı Oyuncaklarla Eğlence Dolu Zaman!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fındıkyurdu Anaokulu, Giresun’da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir okuldur ve 3-6 yaş grubuna yönelik olarak “Kültür Dostu Okul Projesi” çerçevesinde çalışmalar yapmaktadır. Bu proje Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenmektedir. Proje kapsamında okulda yaklaşık 700 bin lira maliyetle bir yıl önce hayata geçirilen bir alan oluşturulmuştur. Bu alanda oyuncak müzesi, masal evi ve drama salonu bulunmaktadır. Proje, anaokulu öğrencilerine geleneksel oyunları tanıtarak, el yapımı oyuncaklarla oynamalarını teşvik etmektedir.

Okul Müdürü Nilüfer Cebeci, masal, oyun ve oyuncakların çocukların eğitiminde önemli olduğunu belirtmiştir. Bu nedenle “Benim kültürüm, benim masalım, benim oyunum, benim oyuncağım” sloganıyla projeyi hazırlamışlardır. Projenin amacı, çocuklara geçmişi bugüne taşıyan kültürel mirası aktarmaktır. Mekanların ilgi çekici olduğunu ve çocukların dikkatini çektiğini belirten Cebeci, masal evinin çocukları adeta bir masal dünyasına götürdüğünü ifade etmiştir. Mekanda bulunan materyaller çocukların gelişim düzeyine uygun olarak planlanmıştır ve çocukların konsantrasyonunu artırmaktadır.

Oyuncak müzesinde Giresun’a ait el yapımı ahşap oyuncaklar ve geçmişi bugüne taşıyan kültürel imgeler bulunmaktadır. Ayrıca, sosyal hayatta kullanılan ürünlerin minyatürleri de oyuncak müzesinde yer almaktadır. Proje adı olan “Kültür Dostu Okul” Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve masal evine hayatını kaybeden öğretmen Berrin Çayan Tekoğlu’nun adı verilmiştir. E-twinning projesiyle çalışmaları yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirten Cebeci, özel eğitim öğrencileri için de uygun bir alan oluşturduklarını ifade etmiştir.

Bu projenin amaçlarından biri de diğer anaokullarına örnek olmak ve benzer çalışmaların yaygınlaşmasını sağlamaktır. Proje sayesinde çocuklar geleneksel oyunları öğrenmekte ve kültürel mirasa sahip çıkmaktadır. Anaokulu öğrencileri, el yapımı oyuncaklarla keyifli zaman geçirerek eğlenceli ve öğretici aktivitelerle desteklenmektedir. Gelecek dönemlerde benzer projelerle çocukların eğitimine ve gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan Fındıkyurdu Anaokulu, başarılı bir uygulamaya imza atmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Giresun’daki Anaokulu Çocuklarına Geleneksel Oyunlar ve El Yapımı Oyuncaklarla Eğlence Dolu Zaman!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!