USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.257.798,36

Gazze’deki Esir Ailelerinden Hükümete Ateşkes Çağrısı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze Şeridi’nde 206 gündür devam eden İsrail saldırılarına karşı, esirlerin aileleri ve destekçileri, Tel Aviv’de hükümete çağrıda bulunmak amacıyla sokağa indi. Göstericiler, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya esirlerin serbest bırakılması için bir ateşkes anlaşması yapması çağrısında bulundu. Ellerinde “Refah bekleyebilir, onlar bekleyemez” yazılı pankartlar taşıyan kalabalık, Begin Caddesi’ni trafiğe kapatarak yolda ateş yaktı. Ancak polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı.

Göstericiler arasında yer alan Türk muhabir Serdar Er, olayları aktarırken İsrail polisinin müdahalesi ile karşılaştı. Bir polis memuru, muhabiri iterek geri çekilmesini istedi. Muhabirin Türk olduğunu öğrenince ise daha sert tavırlar sergileyen polis, eylemcilerin araya girmesiyle Er’i korumak zorunda kaldı. İsrail polisi, evlerinden destek verenlere de müdahale ederek TOMA ile su sıktı.

Esirlerin aileleri ve destekçileri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınayarak hükümetin esirlerin serbest bırakılması için adım atmasını istiyor. Netenyahu hükümetinin bu çağrılara nasıl cevap vereceği ise henüz netlik kazanmamış durumda. Türk medya temsilcilerinin de olaya karışmasıyla uluslararası boyutta dikkat çekmeye başlayan protestolar, Gazze’deki insani krizin vurgulanmasında etkili olabilir.

Sonuç olarak, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı gösterilen tepkiler artarak devam ediyor. Esirlerin aileleri ve destekçileri, Tel Aviv’deki gösterilerle hükümeti esirlerin serbest bırakılması konusunda adım atmaya çağırıyor. Olaylar sırasında Türk medya temsilcilerinin de polis müdahalesine maruz kaldığı ve göstericilerin bu müdahaleye karşı koyduğu görüldü. İsrail hükümetinin bu çağrılara nasıl yanıt vereceği ise merak konusu olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazze’deki Esir Ailelerinden Hükümete Ateşkes Çağrısı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!