G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

Gazze’de İsrail Saldırıları: 26 Ölü, Çok Sayıda Yaralı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze’de yaşanan son saldırılar nedeniyle 26 kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda kişi yaralandı. İsrail’e ait savaş uçaklarının Gazze’yi bombalamaya devam ettiği belirtiliyor. Saldırılarda en az 40 bin kişi hayatını kaybetti. Saldırılar sonucunda EZ-Zewaiye kasabasının güney girişinde yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını ve El-Acle ailesine ait evi hedef alındı. Saldırıda 17 kişi öldü ve birçok yaralı hastaneye kaldırıldı.

Gazze’deki Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal, hastaneye getirilen cesetlerden 15’inin El-Acle ailesine ait olduğunu duyurdu. Bu cesetlerden 9’u çocuk ve 5’i kadın. Ayrıca Nusayrat Mülteci Kampı’nın batısındaki bir evde düzenlenen saldırıda 2 çocuk ve 6 kişi hayatını kaybetti. Han Yunus’un doğusundaki Ez-Zenne semtinde ise bir at arabası hedef alındı ve 2 kişi yaşamını yitirdi.

İsrail’in saldırıları devam ederken Han Yunus’ta bulunan Avrupa Hastanesi yakınlarında da bir ev bombalandı ve birçok kişi yaralandı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, İsrail’e ait Quadcopter dronlar, El-Megazi Mülteci Kampı’na ateş açtı. Sağlık kaynakları, Gazze’nin Es-Sabra bölgesine yönelik yoğun topçu saldırısı düzenlendiğini ve 2 kişinin yaralandığını belirtti.

Son olarak, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar sonucunda en az 40 bin 5 Filistinli hayatını kaybetti ve 92 bin 401 kişi yaralandı. Çocukların ve kadınların da ölümlerinin olduğu belirtiliyor.

Bu trajik olaylar, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının vahametini gözler önüne seriyor. Uluslararası toplumun bu insanlık dışı saldırılara karşı sesini yükseltmesi ve acilen barışçıl bir çözüm bulunması gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazze’de İsrail Saldırıları: 26 Ölü, Çok Sayıda Yaralı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!