G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO38,14
CNY4,85
GBP45,53
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol73,92
GR. ALTIN2.874,62
BTC2.178.989,71

Galatasaray Maçı Sonrası Taraftar Şiddeti: Baba ve Kızına Saldırdılar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

5 Mart akşamı Kadıköy Burhan Felek Spor Salonu’nda gerçekleşen Galatasaray Daikin – Nilüfer Belediyesi kadın voleybol maçında yaşanan olay, maç sonrası tribünde yer alan Galatasaray taraftarı Uğur İris ve kızı Nil İris’e salondan çıktıktan sonra bekleyen şüpheliler tarafından saldırıya uğradı. Şüpheliler, baba ve kızın ellerindeki pankart ve bayrakları almaya çalışırken küçük kıza tekme atarak şiddet uyguladılar.

Olayın ardından polis ekipleri harekete geçerek, saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edilen H.B.A. ve M.B.Ö. ile olayın organize edildiğini belirledikleri M.T.P, M.Ö, Y.B, A.Y. ve S.K.E.’yi yakaladı. Yapılan sorgulamada, Y.B.’nin mala zarar vermek suçundan, M.B.Ö.’nün ise dolandırıcılık suçundan 5 adet suç kaydı olduğu belirlendi. Şüpheliler “Yağma, kasten yaralama, Spor Şiddeti ve Düzensizliğini Önleme Kanunu’na muhalefet” suçlarından adliyeye sevk edildi. H.B.A.(28), M.T.P.(20), M.B.Ö.(25) ve M.Ö.(17) adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Y.B.(21), A.Y.(19) ve S.K.E.(19) tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu tatsız olay, spor müsabakalarında yaşanan şiddetin önemini bir kez daha gündeme getirdi. Spor karşılaşmalarında sadece rekabetin ve sporun keyfinin çıkarılması gerektiği vurgulanırken, taraftarların şiddet içeren eylemlerine sıfır tolerans gösterilmesi gerektiği üzerinde duruldu. Yaşanan bu olay, spor müsabakalarının sadece saha içinde değil, saha dışında da saygı ve barış ortamında geçmesi gerektiğini hatırlattı.

Galatasaray taraftarı Uğur İris ve kızı Nil İris’in maruz kaldığı saldırı, spor salonlarında güvenlik tedbirlerinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Spor etkinliklerinin izleyicileri için güvenli bir ortamın sağlanması ve şiddet içeren her türlü hareketin engellenmesi, spor organizasyonlarının düzeni ve saygınlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Bu tür olayların tekrarlanmaması için gerekli güvenlik önlemlerinin alınması ve suçluların adalete hesap vermesi gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Galatasaray Maçı Sonrası Taraftar Şiddeti: Baba ve Kızına Saldırdılar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!