G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,12
CNY4,87
GBP45,80
EURO/USD1,11
BIST9.829,19
Petrol71,25
GR. ALTIN2.930,70
BTC2.227.840,31

Fransa’da Havada Çarpışan Savaş Uçaklarından Bir Pilot Kurtuldu, 2 Pilot Kayıp!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meurthe et Moselle bölgesinde meydana gelen olayda, havada çarpışan Rafale tipi iki savaş uçağından birinin enkazından bir pilot kurtulmayı başarırken, diğer iki pilot halen kayıp. Fransa’nın hava ve uzay kuvvetlerine ait olan uçaklar Colombey-les-Belles kasabasına düşerken, bu skandal kaza ülkede büyük bir tepki yarattı. Fırlatma koltuğunu kullanan bir pilot kurtulurken, diğer iki pilot hala ulaşılamamış durumda.

Fransa Hava ve Uzay Kuvvetleri’nin yaptığı açıklamada, kazanın detaylarına dair bilgiler paylaşıldı. Eğitmen pilot ile öğrenci pilotun durumundan habersiz olan autoritenin, bölge halkını olay yerinden uzak durmaları konusunda uyardığı biliniyor. Jandarma, itfaiye, orman idaresi ve sivil savunma ekiplerinin koordinasyonu ile başlatılan arama-kurtarma çalışmaları ise hala devam ediyor.

Olaya ilişkin soruşturma başlatılırken, kaza mahalline yakın bir şekilde bulunan bölge halkı ise yetkililerin verdiği talimatlara uymaları gerektiği konusunda uyarıldı. Fransa’nın Haute Marne bölgesindeki Saint Dizier Hava Üssü’ne bağlı olan pilotların uçuşlarının incelenmesi şu an için devam ediyor ve nedeni hala belirsiz olan bu kazanın ardından ülke genelinde bir tedirginlik söz konusu.

Bu talihsiz kazanın sonuçları gelecekte daha dikkatli bir kontrol ve uçuş sistemi oluşturmanın gerekliliğini ortaya çıkardı. Tüm dünya genelinde bu tarz kazaların önüne geçebilmek için daha fazla önlem alınması ve uçuş emniyetinin arttırılması konusunda ciddi adımlar atılması gerektiği bir kez daha hatırlatılmış oldu. Sonuç olarak, havacılık sektöründe yaşanan bu tür olayların önüne geçilebilmesi için gereken tedbirlerin bir an önce alınması ve benzer kazaların tekrarlanmasının önüne geçilmesi gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fransa’da Havada Çarpışan Savaş Uçaklarından Bir Pilot Kurtuldu, 2 Pilot Kayıp!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!