G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.157.062,69

Filistinli Yetkililerden Türk Ürünlerine Güven: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filistinli yetkililer, Türk gübre ve tarım ilaçlarına güvenerek ithal ettikleri ürünlerin ülkeye geliş sürecini açıkladı. Filistin Sanayi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Abidin, Türkiye’nin Filistin’e en çok ürün ihraç eden üçüncü ülke olduğunu belirtti. Ürünlerin İsrail limanları üzerinden Filistin’e ulaştığını açıklayan Abidin, son dönemde Türkiye’den yapılan ithalatlarda yaklaşık yüzde 15 artış olduğunu ifade etti. Bu artışın nedenlerinin başında, Husilerin Kızıldeniz’de gemilere yönelik saldırıları ve istikrarsızlıkları olduğunu vurguladı. Türk ürünlerine büyük ölçüde güvenen Filistin, özellikle tarım ilaçları ve gübreler konusunda Türkiye’nin ürünlerini tercih ediyor.

Filistinli çiftçi Muhammad Ebu Sabit, Türk gübrelerinin kalitesinden övgüyle bahsederek artık Türk ürünlerine bağımlı hale geldiklerini belirtti. Ürdün Vadisi’nde bulunan çiftliğinde Türk ürünlerini kullanan Sabit, bu ürünlerin İsrail ürünlerine alternatif olduğunu ve kaliteleri ile rekabet ettiklerini vurguladı. Ancak ürünlerin geçişlerine İsrail’in kontrol ettiğini ve vergilerini keserek Filistin yönetimine devretmediğini ifade etti. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarından bu yana da vergi gelirlerini Filistin yönetimine devretmeyi reddettiği ve ayda 135 milyon dolarlık kesinti yaptığı belirtildi.

İsrail ile Filistin arasındaki ticaret ve vergi politikaları üzerine yaşanan gelişmeler, Filistinli çiftçilerin Türk ürünlere olan güvenini artırmış durumda. Filistin’in ürün alımında Türkiye’yi tercih etmesi, ilişkilerin de giderek güçlenmesine sebep oluyor. Türk ürünlerinin kalitesi, uygun fiyatı ve güvenilirliği sayesinde Filistin pazarında önemli bir yere sahip olmuştur. İsrail’in uyguladığı kesintilere rağmen, Türk ürünlerine olan talebin artması, Türk-Filistin ticari ilişkilerinin daha da güçlenmesine katkı sağlamaktadır. Bu durum, Filistin çiftçilerinin ve yetkililerinin Türk ürünlerine olan güvenini pekiştirmekte ve iş birliğinin devam etmesini sağlamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Filistinli Yetkililerden Türk Ürünlerine Güven: İşte Detaylar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!