G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.247.856,63

Fidan: İsrail’e Yönelik Yeni Tedbirler Alındı, İnsani Yardım Operasyonu Devam Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Fidan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve insani yardım konusunda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ramazan ayının son günlerine gelindiğini ve Gazze’deki dramın 6 aydır devam ettiğini vurgulayan Fidan, İsrail hakkında devam eden soykırım davası ve Uluslararası Adalet Divanı’ndan alınan ara kararı anımsattı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin sessizliğine rağmen İsrail’e ateşkes çağrısında bulunduğunu belirten Fidan, İsrail’in saldırılarının ramazan boyunca devam ettiğine dikkat çekti. Türkiye’nin olaylara sessiz kalmadığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Filistinli kardeşlerinin yanında olduğunu vurgulayan Fidan, uluslararası toplumun ve İslam ülkelerinin de İsrail’e karşı ortak bir tavır alması için çalıştıklarını ifade etti.

Fidan, Türkiye’nin Gazze’ye ulaştırdığı yardımların 42 bin tonu aştığını ve bu konuda en çok yardım yapan ilk 2 ülkeden biri olduklarını aktardı. 9. yardım gemisinin yolda olduğunu belirten Fidan, Ürdün üzerinden de yardımların Gazze’ye ulaştırıldığını söyledi. Türk Hava Kuvvetleri’nin yardım operasyonuna katılma talebinin Ürdün makamları tarafından olumlu karşılandığını ancak İsrail tarafından reddedildiğini açıkladı.

İsrail’in Türkiye’nin Gazze’ye yardım girişimini engellemesine tepki gösteren Fidan, İsrail’e karşı yeni tedbirler alınacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan tedbirlerin gecikmeksizin hayata geçirileceğini ve ilgili kurumlarca kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti. İsrail’e yönelik alınacak tedbirlerin devam edeceğini ve ateşkes ilan edilene kadar ve insani yardımlar Gazze’ye kesintisiz ulaştırılana kadar süreceğini ifade etti.

Sonuç olarak, Fidan, Türkiye’nin Gazze’ye yönelik insani yardım çabalarını sürdürdüğünü ve İsrail’in engellemelerine karşı yeni tedbirler alınacağını belirtti. Türkiye’nin İsrail’e karşı ortak bir tutum alınması için uluslararası toplum ve İslam ülkeleriyle işbirliği içinde olduğunu vurgulayarak, Gazze’deki dramın sona ermesi ve adaletin sağlanması için çaba harcadıklarını dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fidan: İsrail’e Yönelik Yeni Tedbirler Alındı, İnsani Yardım Operasyonu Devam Ediyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!