G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,82
CNY4,88
GBP45,13
EURO/USD1,10
BIST8.894,00
Petrol78,86
GR. ALTIN2.930,03
BTC2.102.832,94

Fetö ile Mücadele Platformu savcıları suçladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fetullahçı Silahlı Terör Örgütüyle Sivil Mücadele Platformu, Avukatları Tolga Tireli aracılığıyla Sinan Ateş davasının savcıları Durdu Özer, Durmuş Ali Kaya ve Ayhan Ay hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda henüz failer daha belli olmayan ve olay yeri inceleme polisleri, olay yerinde çalışma yaparken yurt dışından bazı hesaplar tarafından Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi üst yöneticilerinin suçlandığı iddia edildi. Açılan soruşturma kapsamında görev yapan ve suç duyurusunda bulunulan savcıların FETÖ’ye ait hesapların ve başkaca firarilerin yayınları doğrultusunda soruşturmaya yön verdikleri öne sürüldü.

Suç duyurusunda, olay günü Ankara ve Bolu arası seyir halinde olan ve Ülkü Ocakları kullanımındaki araçların Plaka Tanıma Sistemleri kayıtlarının dosya içerisine dayanaksız şekilde getirilerek araçlar içinde faillerin kaçırıldığı iddiasının ortaya atıldığı belirtildi. Dosyadaki gizlilik kararına rağmen toplanan evrakların delil gibi sunulduğu ve tutuklu avukat Serdar Öktem’in telefon baz kayıtlarının kasten getirtilmediği iddia edildi. Ayrıca, Fuat Uğur’un TV100’de yayınlanan yazısında, soruşturmadaki görevli savcıların FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğunu iddia ettiği bilgiler yer aldı.

Fuat Uğur, kaynaklarından aldığı bilgiye göre soruşturmada görevli olan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Durdu Özer’in FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğunu iddia etmişti. Ayrıca, Cumhuriyet Savcısı Durmuş Ali Kaya’nın emniyet mensubu polis memuru olarak görev yaptığı ve Polislik döneminde FETÖ/PDY ile ilişkili olduğu iddiaları bulunmaktaydı. İddiaların ardından gözaltı kararı verilmesi, soruşturmanın HSK 2. Daireye sevk edilmesi ve yargılama sonrası cezalandırılma talepleri suç duyurusunda yer aldı.

Hakkında soruşturma başlatılan savcıları Durdu Özer, milliyetçi kimliği ile biliniyor ve Sinan Ateş soruşturmasına atanması MHP çevrelerince olumlu karşılanmıştı. Suç duyurusunda, soruşturma sürecinde tedbiren adı geçen savcıların açığa alınması ve soruşturma oluru sonrası kovuşturma izni için dosyanın HSK 2. Daireye sevk edilmesi talep edildi. Bu sürecin ardından şahıslar hakkında gözaltı kararı verilmesi ve cezalandırılmaları için gerekli sürecin başlatılması talep edilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fetö ile Mücadele Platformu savcıları suçladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!