G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.850.296,14

Fahir Atakoğlu, “15 Temmuz Destanı Milletin Zaferi” konserinde sahne alacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fahir Atakoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının organizasyonuyla yarın, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) “15 Temmuz Destanı Milletin Zaferi” konserinde sahne alacak. Konserde “15 Temmuz Destanı” adlı senfonik eseri icra edecek olan sanatçı, eserin darbe girişimi gecesini kronolojik olarak ele aldığını belirterek, müziğin duyguları ve hisleri yansıttığını ifade etti. 15 Temmuz’un anlatılmasını insan duygularıyla yapmayı önemsediğini vurgulayan Atakoğlu, bu tür önemli tarihsel olayların sanat aracılığıyla hatırlatılması gerektiğine inandığını dile getirdi.

15 Temmuz Destanı’nın hazırlık sürecinin 2 ay sürdüğünü belirten sanatçı, pandemi koşullarının çalışmaları zorlaştırdığını açıkladı. İlk konserlerini 2020’de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile gerçekleştirdiklerini belirten Atakoğlu, pazar günkü konserin ikinci performansları olacağını dile getirdi. Konserde “Yeşilada” ve “Sarı Zeybek” adlı eserlerini de seslendireceklerini belirten sanatçı, Türkiye’nin yakın tarihini hatırlatacakları uzun soluklu bir konser olacağını söyledi.

Atakoğlu, gelecekteki projelerine de değinerek, film müzikleri üzerine çalışmaya devam ettiğini ve yeni projeleri üzerinde yoğunlaştığını belirtti. Mimar Sinan ve Cumhuriyetin 100. Yılına özel müzik projeleri üzerinde çalıştığını söyleyen sanatçı, müzikal kariyerine devam edeceğini ifade etti. Fahir Atakoğlu’nun müzikal kariyeri ve başarıları hakkında bilgi verildi.

İstanbul doğumlu olan Fahir Atakoğlu’nun müzik kariyeri, genç yaşlardan itibaren piyano çalmaya başlaması ve Türkiye’de ve yurtdışında aldığı eğitimlerle şekillendi. Ünlü müzisyen, belgesel ve film müzikleri üzerinde çalışmalarıyla tanınmaktadır. Yaptığı solo albümler ve dizi müzikleriyle geniş kitlelerce beğeni toplayan Atakoğlu, Türkiye ve dünya çapında tanınan bir sanatçı haline gelmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fahir Atakoğlu, “15 Temmuz Destanı Milletin Zaferi” konserinde sahne alacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!