G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.161.429,09

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’e akraba istihdamı sorusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Esenyurt Belediye Meclisi’nde AK Parti Grup Başkanvekili Togay Çoban, Belediye Başkanı Ahmet Özer’e akrabalarının belediyede işe alınıp alınmadığını sordu. Özer ise bu soruya yanıt verirken, kendisinin nasıl yöneteceğini bildiğini ve kimseye hesap vermek zorunda olmadığını belirtti. Togay, CHP lideri Özgür Özel’in akrabalıkla işe alım konusundaki sözlerini hatırlatarak, Belediye Başkanı’na çeşitli akrabalarının belediyede çalışıp çalışmadığını sordu.

Togay, konuşmasında isim vermese de, Başkan Özer’in özel kalem kardeşinin oğlu, özel kalem amca oğlu, yakın koruması akrabası, Amerika’dan gelen uzaktan akrabası, satın almada kayınbiraderi, kız kardeşi, oğlu gibi iddialar bulunduğunu öne sürdü. Togay, eski başkanlar döneminde akraba işe alımı yaşanmadığını belirterek, Başkan Özer’in durumu hakkında bilgi almak istediklerini ifade etti.

Belediye Başkanı Ahmet Özer ise Togay’ın iddialarının yanlış olduğunu savundu ve sadece 2 danışmanın olduğunu belirtti. Özer, AKP döneminde 43 başkan danışmanının çalıştığını söyleyerek, hesap vermek zorunda olmadığını dile getirdi. Özer, kızının, kız kardeşinin ve oğlunun belediyede çalışmadığını vurgulayarak, akrabalarının işe alınmasına karşı olduğunu belirtti.

Başkan Özer, yanıtının devamında ise kayınbiraderinin belediyede çalıştığını kabul etti. Ancak, kayınbiraderinin sırf akrabası olduğu için değil, üniversite genel sekreterliği ve hastane baş müdürlüğü gibi alanlarda deneyimli olması nedeniyle işe alındığını savundu. Özer, akrabasının nitelikleri doğrultusunda işe alındığını savunarak, herhangi bir ayrımcılık yapmadığını dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’e akraba istihdamı sorusu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!