G-QXXHXL9JW0
USD34,17
EURO38,14
CNY4,87
GBP45,77
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,64
GR. ALTIN2.918,17
BTC2.262.402,79

Erzincan’daki Toprak Kayması Faciasından 53 Gün Sonra Cenazeye Ulaşıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İliç ilçesindeki madende 13 Şubat’ta meydana gelen toprak kayması sonucunda Uğur Yıldız adlı işçinin cenazesine 53 gün sonra ulaşıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, olayın ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ilk gününden itibaren aralıksız süren arama çalışmaları sonucunda bir işçiye ulaşıldığını belirtti. Diğer işçiler için çalışmalar ise devam etmekte.

Ortalama 10 milyon metreküp hacmindeki toprak kaymasının yaşandığı Çöpler Madeni’nde 13 Şubat’ta meydana gelen olayda, 9 madenci kütlenin altında kalmıştı. Bugün Uğur Yıldız’ın cenazesine ulaşılmasıyla birlikte diğer 8 işçi için arama çalışmaları devam etmekte.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, maden kazasının yaşandığı bölgede 7/24 şeklinde devam eden arama çalışmaları hakkında bilgi verdi ve işçilere Allah’tan rahmet dileyerek ailelerine başsağlığı mesajı iletti.

2010 yılı Aralık ayından itibaren altın üretimi yapılan Çöpler Madeni’nde toprak kayması meydana gelmesiyle birlikte can kaybı yaşanmıştı. Toprak altında kalan işçiler için yapılan arama çalışmaları neticesinde Uğur Yıldız’ın cenazesine ulaşılması, diğer işçiler için umut olmaya devam etmekte. Sayıları 9’u bulan madencilerden birinin cesedine ulaşılmasıyla, acı olayın boyutu bir kez daha hatırlanmış oldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ekiplerinin ve diğer kurtarma ekiplerinin gece gündüz demeden sürdürdüğü çalışmaların sonucunda, Uğur Yıldız’ın cenazesine ulaşılması, olayın yaşandığı bölgede bir nebze olsun huzur sağlamıştır. Ancak diğer işçilerin durumu hala belirsizliğini korurken, umutlu olmak ve tüm işçilerin sağ salim kurtarılması için dualar devam etmektedir.

Olayın aydınlatılması ve benzer facianın yaşanmaması adına yetkililerin aldığı tedbirler ve yürütülen soruşturmalar önem arz etmektedir. Toprak kayması gibi doğal afetlerin önlenmesi ve iş güvenliği önlemlerinin arttırılması, gelecekte benzer acı olayların yaşanmaması adına hayati önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erzincan’daki Toprak Kayması Faciasından 53 Gün Sonra Cenazeye Ulaşıldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!