G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

ERDOĞAN’DAN NET İFADELER: KUDÜS’E SAHİP ÇIKIYORUZ!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen ‘Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Platformun kuruluşundan bu yana geçen sürede Türkiye-Filistin dostluk grubunun himayesinde 34 ülkeden 157 üye ile işe başlayan girişim, bugün 2 bin üyeye ulaşmış durumda. Platform, toplantı ve konferanslarıyla farklı alanlardaki çalışmalarıyla Filistin davasını küresel ölçekte sesi ve nefesi olmuş durumda. Erdoğan, Müslüman olmanın hakkı, hukuku ve adaleti cesaretle savunmanın zor olduğu günlerden geçildiğini belirtti.

Erdoğan, Mescid-i Aksa’nın mahremine, tarihi statüsüne ve kutsiyetine yönelik artan tacizlere dikkat çekerek, Kudüs’ün kadim kimliğinin yok edilmek istendiğini vurguladı. İşgalci İsrail’in Kudüs’e yönelik tavrının haçlı zihniyetini yeniden canlandırmak istediğini belirten Erdoğan, Kudüs’ün asırlar boyunca huzur diyarı haline dönüştüren ecdadın torunları olarak Filistin’deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade etti. Mescid-i Aksa’nın sadece ilk kıble olmadığını, aynı zamanda peygamberlerin emaneti olduğunu belirterek, Kudüs sevgisinin kalpten silinemeyeceğini vurguladı.

Erdoğan, Kudüs’ü savunmanın insanlığı savunmak, barışı savunmak, farklı inançlara saygıyı savunmak olduğunu söyledi. Filistin halkının yaşadığı zulme dikkat çeken Erdoğan, Gazze’de yaşanan vahşetin sorumlularını kınadı ve Netanyahu’nun Gazze kasabı olarak tarihe geçtiğini belirtti. İsrail yönetiminin antisemitizm kartını kullanarak eleştirilere yanıt verdiğini ifade eden Erdoğan, Türkiye’nin Kudüs’e sahip çıkmayı bir görev olarak gördüğünü belirtti.

Erdoğan, Türkiye’nin Filistin davasına olan desteğini ve İsrail ile ilişkilerini sürdürmeyeceklerini açıkladı. Netanyu’nun İsrail’e jet satışı yapıldı iddialarına sert yanıt veren Erdoğan, Türkiye’nin hiçbir zaman soykırım yapmadığını ve mücadelesini aynı kararlılıkla sürdüreceğini söyledi. Amerika Birleşik Devletleri’nin Filistin halkının haklarını yok saymasına tepki gösteren Erdoğan, Gazze’deki soykırımı görmeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca, Amerika’nın İsrail’e verdiği askeri yardımları eleştirdi ve adaletli bir yaklaşımın bölgedeki krizleri çözeceğini vurguladı.

Erdoğan’ın konuşması, Türkiye’nin Filistin davasına olan desteğini ve adaletli bir yaklaşımla bölgedeki krizlere çözüm bulunması gerektiğini vurgulayan bir mesajla sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ERDOĞAN’DAN NET İFADELER: KUDÜS’E SAHİP ÇIKIYORUZ!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!