G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.151.861,40

Duş Başlıkları ve Diş Fırçaları İçin Şaşırtıcı Gerçekler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Northwestern Üniversitesi’nden araştırmacılar, duş başlıkları ve diş fırçalarına dair yürüttükleri yeni bir çalışmada 600’den fazla farklı virüs tespit etti. Her bir örnek, farklı virüsler içeriyordu.

Mikrobiyolog Erica M. Hartmann’a göre, sonuçlar oldukça şaşırtıcıydı. Hartmann, “Bulgularımız tam anlamıyla şaşırtıcı. Daha önce hiç görmediğimiz veya çok az bilgi sahibi olduğumuz birçok virüs bulduk” dedi.

Uzmanlar, bulunan mikroorganizmaların çoğunlukla insan sağlığını tehdit etmediğini belirtti. Araştırmadaki virüslerin çoğu bakteriyofajlardı, yani bakterilere saldırarak onları yok eden virüslerdi. Özellikle mikobakteri türü bakterileri enfekte eden “mycobacteriophage” adlı virüsler en yaygın olanlardı.

Hartmann, bu virüslerin potansiyel olarak faydalı olabileceğine dikkat çekti. “Bu bakteriyofajları su tesisatımızdaki patojenleri temizlemek için kullanmayı düşünebiliriz” şeklinde konuştu.

Çalışma, Hartmann’ın daha önce yürüttüğü “Operation Pottymouth” adlı araştırmanın devamı niteliğindeydi. Bu araştırmada, diş fırçalarının üzerindeki mikropların çoğunlukla tuvalet aerosollerinden değil, kullanıcıların ağızlarından geldiği ortaya çıkmıştı.

Hartmann, duş başlıklarının düzenli olarak sabun ve su ile yıkanmasını veya sirke ile bekletilerek kireç birikintilerinin temizlenmesini önerdi. Elektrikli diş fırçalarının başlıklarının da sık sık değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Ancak antimikrobiyal diş fırçalarına karşı temkinli olunması gerektiğini vurguladı.

Diş fırçalarının üç ayda bir değiştirilmesini öneren Güney Kaliforniya’dan diş hekimi Dr. Joyce Kahng, fırçaların asla başkalarıyla paylaşılmamasını tavsiye etti. Ayrıca, fırçayı dezenfekte etmek için çeşitli yöntemler önerdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Duş Başlıkları ve Diş Fırçaları İçin Şaşırtıcı Gerçekler!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!