USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.257.798,36

Diyarbakır’da Kürtçe Hizmet Veren Kafe İşletmecisi Gözaltına Alındı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bulunan Sanat Sokağı içerisindeki bir kafede işletmeci olan Ramazan Ş.’nin sadece Kürtçe hizmet vereceği iddiasıyla sosyal medyadan yapılan ihbarlar sonrasında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Ramazan Ş., ‘Terör örgütü propagandası yapmak’, ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ ve ‘Nefret Suçu’ suçlamalarıyla sabah saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından gözaltına alındı ve ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Konuyla ilgili Diyarbakır Barosu’ndan yapılan açıklamada, kafe işletmecisinin kamuya duyurulan haberlerin ardından önce sosyal medyada hedef alındığı ve linç girişimine maruz kaldığı, daha sonra ise ihbarlar sebebiyle kafede arama yapılarak gözaltına alındığı belirtildi. Diyarbakır Barosu, gözaltında bulunan kişiye hukuki destek sağlıyor.

Ramazan Ş.’nin ağabeyi Vedat Ş. ise yapılan haberlerde hedef haline getirilen kardeşinin Kürtçe hizmet vermesinin sosyal medyada gündem olduğunu ve bu sebeple gözaltına alındığını belirtti. Vedat Ş., kafenin Türkçe bilen müşterileri kabul etmediği iddialarının gerçeği yansıtmadığını, dilin bir engel olmadığını ve tüm müşterilere hizmet verdiklerini ifade etti.

Kafede müşteri olan Eser K. da her müşterinin istediği dilde hizmet alma hakkına sahip olduğunu ve eğer Türkçe sipariş vermek isteyen bir müşteri olursa personelin yine nazik bir şekilde siparişi alacağını ve müşteriyi en iyi şekilde ağırlayacaklarını dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyarbakır’da Kürtçe Hizmet Veren Kafe İşletmecisi Gözaltına Alındı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!