USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.242.064,97

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin devleti tanıma konusunda ortak işbirliği vurgusu yapıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters ile birlikte ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Filistin devletinin tanınması konusunda Türkiye ve ortakları arasında yoğun bir işbirliği olacağını vurguladı. Bakan Fidan, Irak ile terörle mücadele konusunda da işbirliğinin güçleneceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyaretinin tarihi önemde olduğunu ve bu ziyaretin terörle mücadele işbirliğinin güçlenmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Bölgesel faktörlerle yapılan görüşmelerin önemine değinen Fidan, Filistin devletinin tanınması konusunda Türkiye ve ortakları arasında aktif işbirliğinin devam ettiğini kaydetti. Gazze’nin işgali konusunda dünyada ezilenlerle ezenlerin mücadelesine dikkat çeken Fidan, Gazze’deki son savaşın olmaması için uluslararası toplumu harekete geçirmenin gerekliliğine vurgu yaptı. Hafta sonu Riyad’a yapacağı ziyarette, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi üyeleriyle bir araya gelerek Filistin devletinin tanınması konusunda neler yapılabileceğini ele alacaklarını açıkladı.

Gazze’deki vahşetin sona ermesi ve insani yardımların sağlanması için uluslararası toplumla geniş kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini belirten Fidan, Birleşmiş Milletlerdeki meslektaşlarının gece gündüz çalıştığını ve dünya başkentlerinin olaya duyarlı olduğunu ifade etti. Artık İsrail’in Gazze’yi işgal etmesi ve orada masum insanları öldürmesi gibi olayların sadece bir ihtilaf savaşı olmadığını, ezilenlerle ezenler arasındaki mücadeleye dönüştüğünü dile getirdi.

Bakan Fidan, uluslararası sistemin kurucuları ile ezilen ve dışlanan aktörler arasındaki mücadelenin artık uluslararası bir konu haline geldiğini belirtti. İsrail’in Filistinlilere karşı zulmüne karşı bir direnişin varlığını vurgulayarak, uluslararası toplumu bu konuda harekete geçmeye çağırdı. Son olarak, kalıcı çözüme ulaşabilmek için var güçleriyle çalışmalarını sürdüreceklerini ve Gazze’de yaşananların bir daha yaşanmaması için aktif bir şekilde mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin devleti tanıma konusunda ortak işbirliği vurgusu yapıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!