G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.037,61

Devlet’ten Elektrik Faturalarına Ödeme Desteği: 4 Milyon Haneye 260 TL!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYD) tarafından düzenli merkezi yardım ve aylıklara sahip olan hanelere yönelik elektrik tüketim desteği duyuruldu. Devlet, toplam 4 milyon 53 bin haneye elektrik faturasında ödeme desteği sağlayacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 4 kişilik bir aile için aylık 216.82 TL, 5 kişilik ve üzeri haneler için ise 260.19 TL elektrik fatura desteği verileceği belirtildi.

Elektrik faturası desteğinden faydalanabilecek vatandaşlar ise şu şekilde sıralandı: Düzenli sosyal yardım alanlar, 65 yaşını doldurmuş muhtaç kişiler, eşi vefat etmiş kadınlar, muhtar asker aileleri, öksüz ve yetimler, kronik hastalık yardım programından faydalananlar. Başvuru için herhangi bir kuruma başvuruda bulunulması gerekmiyor. Hak sahibi olanlar, kimlik kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine giderek yardım için başvuru yapabiliyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın açıklamasına göre, kiracılar da bu destekten faydalanabiliyor. Destek miktarı, kiracının elektrik tüketimine göre değişiklik gösterecek. Bu destek, maddi anlamda zorluk yaşayan vatandaşların elektrik faturalarını ödemelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Elektrik faturası desteği ile hanehalkı gelirleri desteklenerek sosyal yardımlaşma ve dayanışma kapsamında daha güçlü bir toplum oluşturulması hedefleniyor. Bu destek sayesinde, ihtiyaç sahibi hanelerin maddi yükleri hafifletilerek yaşam standartlarının iyileştirilmesi ve refah seviyelerinin arttırılması amaçlanıyor. Bu destek programının, sosyal devlet anlayışı doğrultusunda maddi zorluklarla mücadele eden vatandaşlara destek olmayı amaçladığı belirtiliyor. Bu kapsamda, elektrik faturası desteğinin sosyal yardımların genişletilmesi ve toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Devlet’ten Elektrik Faturalarına Ödeme Desteği: 4 Milyon Haneye 260 TL!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!