USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,51
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.249.643,54

Derecik’te Baharla Birlikte Kuzu Otu Hasadı Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Umurlu köyünde havaların ısınmasıyla birlikte karlar erimeye başladı. Doğa yeşillendi ve bitkiler olgunlaştı. Köylüler, baharın gelişiyle birlikte kuzu otu biçmek için yüksek rakımlı dağlara çıkıyor. Bu ot, hayvanlara yem olarak veriliyor. Köy muhtarı Nizar Tekin, bölgenin terörden arındırıldığını belirterek kuzu otunun besin değerinin yüksek olduğunu söyledi. Kuzu otu, hayvanlara şifa kaynağı olmakla birlikte süt verimini de artırıyor.

Nizar Tekin, kuzu otunun hayvanlara birçok fayda sağladığını belirterek, “Bu bölgede kuzu otu biçmek için buradayız. En ideal ot ‘rese’ olarak da bilinen kuzu otu, hayvanlarımıza şifa kaynağı oluyor ve çok güzel süt verimini artırıyor. Bu bitki türünün faydaları saymakla bitmiyor” dedi. Umurlu köyünde toplanan kuzu otunun, hayvanlara verildikten sonra süt veriminde artış sağladığı biliniyor.

Köy halkı, ilkbahar aylarında kuzu otu toplamaya başladı. Terörden arındırılan bölgede, köylülerin güvenli bir şekilde kuzu otu biçebildiği belirtildi. Umurlu köyünün muhteşem doğa manzarası eşliğinde kuzu otu biçme işlemi, göz kamaştırıcı bir manzara oluşturuyor.

Zengin besin değerine sahip olan kuzu otu, hayvanların sağlığını koruyarak süt verimini artırıyor. Köylüler, baharın gelişiyle birlikte kuzu otunun büyüdüğü yüksek rakımlı dağlara çıkarak otu biçmeye başladı. Bu sayede hem hayvanlarının beslenmesini sağlayan köylüler, hem de bölgenin ekonomisine katkıda bulunuyor.

Umurlu köyünde kuzu otu biçme işlemi, bölgenin ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Köylüler, hayvanlarını beslemek ve süt verimini artırmak amacıyla kuzu otu toplamaya devam ediyor. Terörden arındırılan bölgede güvenli bir şekilde ot biçen köylüler, baharın gelmesiyle birlikte doğanın güzelliklerinden faydalanmanın keyfini yaşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Derecik’te Baharla Birlikte Kuzu Otu Hasadı Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!