USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.253.439,96

Firari Sanık Serdar Sertçelik’in İddialarıyla 7 Emniyet Görevlisi Tutuklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında, firari sanık Serdar Sertçelik’in iddiaları üzerine, “suç işlemek için anlaşmak”, “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs”, “görevi kötüye kullanma” ve “suçluyu kayırma” suçlarından başlatılan soruşturma devam ediyor. Bu gelişme, Ankara’da yeni bir dönüm noktası olarak değerlendirildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 emniyet görevlisi, Ankara Adliyesi’ne getirilerek savcılık sorgusuna tabi tutuldu. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen sorguların ardından şüpheliler, adliyede Cumhuriyet Savcısı tarafından ifade vermeye çağrıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklamasına göre; gözaltına alınan 7 şüpheli şahıs, ifadelerinin ardından Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca tutuklanmaları talebiyle Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Diğer yandan 1 şüphelinin Emniyet’teki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 7 zanlıdan bazılarının, “yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs”, “göreve ilişkin sırrın açıklanması” ve “suçluyu kayırma” suçlarından tutuklandığı bilgisi paylaşıldı. Tutuklananlar arasında, açığa alınan iki emniyet müdürünün de bulunduğu belirtildi. Şüphelilerin, Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde hakim karşısına çıkarılacağı ifade edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı açıklamada, şüphelilerle ilgili Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddelerine istinaden tutuklama talebinde bulunulduğu ve bu talebin mahkeme tarafından onaylandığı belirtildi. Soruşturma kapsamında elde edilen dijital materyallerin incelenmesi, HTS analiz raporlarının hazırlanması ve MASAK verilerinin detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiği vurgulandı. Soruşturmanın devam ettiği ve diğer olası suçluların tespiti için araştırmaların sürdüğü bildirildi. Bu süreç tamamlandıktan sonra, Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ayrı bir hukuki değerlendirme yapılacağı ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Firari Sanık Serdar Sertçelik’in İddialarıyla 7 Emniyet Görevlisi Tutuklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!