G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,75
GR. ALTIN2.839,59
BTC2.163.014,92

DEM Partisi’nin Çirkin Saldırısı: Devlet Memurlarına Yönelik Algı Operasyonu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye bugün yerel yöneticilerini belirlemek için sandık başına gitti. Doğu’da 32 ilde saat 07.00’da başlayan oy verme işlemi 16.00 itibariyle tamamlandı. Ancak devlet memurlarının ikamet ettiği illerde oy kullanmaları yasal iken oy kullanmaya giden asker ve polisler doğu bölgesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ittifakı DEM Parti tarafından çirkin bir saldırıya maruz kaldı.

DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez’in Şırnak’ta oy kullanan polislere hakaret edip saldırı girişiminde bulunduğu video sosyal medyada büyük tepki çekti. Benzer bir görüntü Mardin’den de geldi. DEM Parti Mardin Milletvekili Altın da İrmez gibi oy kullanmaya giden güvenlik görevlilerine sözlü hakaretlerde bulundu. Ağrı’da ise DEM Parti Belediye Başkan Adayı Hazal Aras ve DEM üyesi Sırrı Sakık ikamet ettikleri yerlerde oy kullanan güvenlik güçlerini hedef alarak ‘hırsız’ dediler. Görüntüler kısa sürede büyük tepki çekerken DEM Partililerin çirkin saldırısı geniş çapta ‘algı’ olarak yorumlandı.

Seçim gününde Türkiye’nin demokrasi şöleninin gölgesinde yaşanan bu olaylar devlet memuru olan polislere DEM Parti vekilleri ve adayları tarafından gerçekleştirilen çirkin bir algı operasyonu olarak değerlendirildi. Oy kullanma hakkını kullanan polis, asker, doktor, öğretmen gibi devlet memurlarına saldıran DEM Partililer, ‘binlerce asker-polis burada şu anda oy kullanıyor’ gibi ifadelerle algı oluşturmaya çalıştılar.

DEM Parti Belediye Başkan Adayı Hazal Aras’ın, Ağrı’da ikamet eden devlet memuru polis ve askerlere yönelik yaptığı hakaret içeren açıklamalar, demokrasiye yapılmış bir darbe olarak nitelendirildi. Türkiye’nin demokratik sürecine gölge düşüren bu tür saldırılar toplumda büyük tepkiyle karşılandı ve demokrasiye zarar verdiği düşünüldü. Algı operasyonu olarak değerlendirilen bu olaylar, seçim sonuçlarına etki etmese de siyasi arenada geniş yankı uyandırdı.

Haber7’nin aktardığı bilgilere göre, DEM Parti’nin devlet memurlarına yönelik çirkin saldırıları seçim gününde yasal süreçleri gölgeleyerek kamusal huzuru bozdu. Bu tür çirkin olayların siyasetin dili ve siyasetçilerin tutumu üzerinde de olumsuz etkiler bıraktığı düşünülmektedir. Türkiye’de demokrasi ve seçim süreçlerinin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm partilere önemli sorumluluklar düşmektedir. Bu tür saldırıların önüne geçilmesi ve demokratik sürecin saygı ve hoşgörü çerçevesinde ilerlemesi için toplumsal bilinç ve sorumluluk önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEM Partisi’nin Çirkin Saldırısı: Devlet Memurlarına Yönelik Algı Operasyonu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!