G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,29
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol75,12
GR. ALTIN2.831,69
BTC2.158.217,33

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev İle Görüştü: İşte Görüşmenin Detayları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. Görüşme hakkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye ile Azerbaycan ilişkileri, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamlar, işgalden kurtarılan Azerbaycan topraklarının imar faaliyetleri ve bölgesel/küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karabağ’daki Rus Barış Gücü’nün bölgeden ayrılması sürecini takip ettiklerini ve Ermenistan işgalinden kurtarılan Azerbaycan topraklarının imar ve ihya faaliyetlerini takdirle izlediğini dile getirdi. Ayrıca, İsrail’in Gazze ve Filistin topraklarındaki soykırım uygulamalarının sürdüğünü belirterek, İsrail’in bu suçlarla bölgesel ve küresel güvenliği tehdit ettiğini vurguladı. Erdoğan, kalıcı çözümün Filistin Devleti’nin kurulması olduğunu ve bunun için uluslararası toplumun İsrail’e baskı yapması gerektiğini kaydetti.

Azerbaycan Milli Meclisinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Parlamentolararası Dostluk Grubu kurulması kararının memnuniyet verici olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, temmuz ayında Şuşa’da gerçekleştirilecek Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi’ne KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın davet edilmesinin, Kıbrıs davasına güç kattığını ifade etti. Ayrıca, Azerbaycan’da düzenlenecek İklim Zirvesi’ne yönelik davetlerden dolayı Aliyev’e teşekkürlerini sunan Erdoğan, Türkiye’nin hazırlık sürecinde her türlü desteği vereceğini ve zirvede Sıfır Atık Projesi kapsamında Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayesinde önemli etkinliklerin gerçekleşeceğini aktardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev İle Görüştü: İşte Görüşmenin Detayları!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!