G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.857.644,07

Çorum’da Sel Felaketi! Meteoroloji Uyardı, İşte Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çorum’da yaşanan yoğun yağışlar Alaca ilçesinde su baskınlarına sebep oldu. Yaklaşık 20 ev sular altında kalırken, tarım arazileri de etkilendi ve bazı kümes hayvanları sel suları nedeniyle telef oldu. Meteoroloji raporlarına göre, batı ve iç kesimlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyrederken, doğu kesimlerde normallerin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Trakya, Batı Akdeniz, Toroslar, İç Anadolu, Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun bazı bölgelerinde lokal sağanak yağışlar bekleniyor.

İsparta’nın batısı, Burdur’un doğusu, Antalya, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Amasya ve Tokat’ın batısında kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların meydana geleceği uyarısında bulunuldu. Yağışların sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara neden olabileceği belirtildi. Bölgede dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Trakya, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de lokal yağışlar bekleniyor. Güneydoğu Anadolu’da Siirt çevresinde ilk saatlerde sağanak yağışlar görülmesi tahmin ediliyor. Rüzgar durumu batı Karadeniz’de güneybatıdan, doğu Karadeniz’de kuzeydoğudan esecek. Denizlerde de fırtına beklenmiyor.

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Konya gibi illerin hava durumlarına ilişkin detaylar da verildi. Karadeniz, Marmara, Ege, Akdeniz ve Van Gölü bölgelerinde de hava durumunun netleştiği ve bazı bölgelerde yağış beklendiği belirtildi. Meteoroloji uzmanları, vatandaşları gün boyunca hava durumu raporlarını takip etmeleri ve gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarıda bulundular.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çorum’da Sel Felaketi! Meteoroloji Uyardı, İşte Detaylar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!