USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.257.798,36

CHP’li Özgür Özel’den Emeklilere Müjdeli Haber: Maaşlar 2 Kat Artacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da gerçekleşen CHP’nin Büyük Emekli Mitingi’nde konuşan Özgür Özel, emeklilerin sesi olacaklarını ve partisinin ilk seçim vaadinin emekli maaşlarının artırılması olduğunu duyurdu. Özel, CHP iktidarında emekli maaşlarının önce asgari ücrete, ardından da 1,5 asgari ücrete çıkarılacağını açıkladı.

Mitinge yurdun çeşitli illerinden emekliler ve sendikaların katıldığı görüldü. Özel, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e eleştirilerde bulunarak “Mehmet Şimşek, bu gulyabanini al Saray’a git.” dedi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’ye, emeklilerle ilgili 15 maddelik bir çağrıda bulundu.

Özel’in konuşmasında vurgulanan noktalar arasında, emeklilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek seslerini duyuracaklarını ve haklarını alacaklarını belirtti. Emeklilik sürecinde yaşanan adaletsizlikleri örneklerle anlatarak, emeklilerin yaşam standartlarının yükseltilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Özel, emeklilik maaşlarının yetersizliğinden ve ekonomik zorluklardan bahsederek, bu durumun değişmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca astsubaylar gibi bazı kesimlerin emekli olmalarının zorluğuna ve maaşlarının yetersizliğine de dikkat çekti.

Mali konularda da konuşan Özel, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi ve emeklilerin haklarının önemsenmediğini belirtti. Özel, IMF’yi kastederek hükümet yetkililerine sert sözlerle eleştiriler yöneltti.

Özel, Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli’ye yönelik çağrısında emeklilerle ilgili yapılması gereken 15 maddeyi sıralayarak işaret etti. Bu maddeler arasında en düşük emekli aylığının asgari ücretin altında olmaması, ilaç katılım paylarının azaltılması, emeklilere sendikal örgütlenme hakkının tanınması gibi konuları yer aldı.

Son olarak, CHP’nin ilk seçim vaadini açıklayan Özel, partisinin iktidara gelmesi durumunda emekli maaşlarını önce asgari ücrete, ardından da 1,5 asgari ücrete çıkaracaklarını duyurdu. Emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıları gidermeyi ve haklarını korumayı amaçladıklarını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li Özgür Özel’den Emeklilere Müjdeli Haber: Maaşlar 2 Kat Artacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!