USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.248.820,33

Bakan Şimşek’ten Kentsel Dönüşüm Müjdesi: “Gayrimenkul Fonlarına Yatırım Kapısı Açılıyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kentsel dönüşümün finansmanı ve konut arzının artmasında önemli bir rol oynayacak yeni düzenleme hakkında bilgi verdi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yapılacak düzenleme, gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul projelerine yatırım yapmasını mümkün kılacak. Bu sayede konut arzının artmasıyla konut fiyatlarının kontrol altına alınması ve konutlara erişimin kolaylaşması hedefleniyor.

Bakan Şimşek, gayrimenkul yatırım fonlarının, yeni düzenleme öncesi bu tür projelere yatırım yapamadığına ve inşaat işlerinde yer alamadığına dikkat çekti. SPK’nin düzenlemesiyle bu kısıtlamaların kaldırılacağını ve fonların hem kendilerinin hem de başkalarının geliştirdiği projelere yatırım yapabileceğini belirtti. Yeni proje gayrimenkul yatırım fonları, ardından da “proje” ibaresini taşıyarak mevcut fonlardan farklı bir içeriğe sahip olacak.

SPK tarafından hayata geçirilecek projede, yatırımcıların risklerini azaltmak amacıyla teminat mekanizması yer alacak ve fonun hasılat paylaşımı sözleşmelerinden doğan haklarını garanti altına alacak. Buna ek olarak, yatırımcılara fon faaliyetlerinde kararlarını etkileyecek değişikliklerde çıkış hakkı tanınacak ve yatırımcı mağduriyetlerinin önüne geçilecek.

Yatırımcılar, proje tamamlandığında gayrimenkulün satılmasından ya da kiralanmasından gelir elde edebilecekleri gibi aynı zamanda ayni olarak ev sahibi olma imkanına da sahip olabilecekler. Şimşek, 184 gayrimenkul yatırım fonunun bulunduğunu ve düzenleme sonrasında bu sayının artmasının beklendiğini ifade etti. Fonların güçlü yapıları sayesinde gayrimenkul projelerinin güvenle hayata geçirilebileceğini ve yatırımcıların konut sahibi olma imkanlarının artacağını belirtti.

Son olarak, düzenlemenin genel anlamda tasarruf eğiliminde artış yaratacağını ve konut piyasasında hareketlilik sağlayarak fiyatların düşüş eğilimine katkı sağlayacağını vurgulayan Şimşek, konut üreticilerine finansman sağlamak için önemli bir alternatif oluşturacağını dile getirdi. Bu sayede tasarruf sahiplerinin gayrimenkul projelerinde küçük birikimlerini değerlendirebileceğini ve konut piyasasının genelinde canlılık sağlanacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Şimşek’ten Kentsel Dönüşüm Müjdesi: “Gayrimenkul Fonlarına Yatırım Kapısı Açılıyor”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!