G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,48
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,11
GR. ALTIN2.884,23
BTC2.176.443,00

CHP’den Beklenmeyen Zafer! AKP Tarihinde İlk Kez İkinci Sırada

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

17 Mart’ta yazdığı yazıda Ahmet Hakan, CHP’nin İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Mersin, Aydın, Tekirdağ ve Edirne’de kazanacağını tahmin ederken, AKP’yi sadece Gaziantep ve Şanlıurfa’da birinci parti olarak göstermişti. Ancak resmi olmayan sonuçlara göre, CHP İstanbul, Ankara ve İzmir’i kazanırken, AKP Gaziantep ve Şanlıurfa dahil birçok büyükşehir belediyesini kaybetti. Hakan’ın tahminlerinin aksine, AKP’nin Mersin ve Adana’da birinci çıkması ise dikkat çekti.

Hakan, CHP’nin Türkiye genelinde yüzde 35, AKP’nin ise yüzde 34 oy alacağını öngörmüştü. Ancak resmi olmayan sonuçlara göre CHP yüzde 37,8, AKP ise yüzde 35,5 oy aldı. Hakan’ın diğer parti tahminleri de tutmadı. Yeniden Refah Partisi yüzde 6,2, DEM Parti yüzde 5,7, MHP yüzde 5 ve İYİ Parti ise yüzde 3,8 oy oranlarıyla yer aldı.

Hakan’ın analizleri ve tahminlerinin tutmaması seçim sonuçlarının sürpriz olduğunu ortaya koydu. CHP’nin başarılı bir performans sergileyip birinci parti olması, AKP’nin ise beklenmedik şekilde ikinci sırayı alması sonuçların yankı uyandırmasına neden oldu. Türkiye genelinde yapılan seçimde, CHP’nin özellikle büyükşehir belediye başkanlıklarında başarılı olması ve AKP’nin bazı güçlü kalelerini kaybetmesi siyasi dengeleri değiştirebilecek bir etki yarattı.

Seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerin devam ettiği şu günlerde, siyasi partilerin aldıkları oy oranları ve kazandıkları belediye sayıları netleşmeye başladı. Yapılan itirazlar ve gündeme gelen iddiaların da detaylı bir şekilde incelenmesi bekleniyor. 31 Mart seçimleri, Türkiye siyasetinde önemli bir dönemeç olurken, olası değişimler ve gelişmeler yakından takip ediliyor. Seçim sonuçlarının Türkiye’nin siyasi geleceği üzerindeki etkileri ise merak konusu olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’den Beklenmeyen Zafer! AKP Tarihinde İlk Kez İkinci Sırada

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!