USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.248.820,33

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a Hapis Cezası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2019 yılında gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde Ceyhan Belediye Başkanı seçilen Kadir Aydar’ın hakkında daha önce aldığı hapis cezaları nedeniyle adli sicil kaydı bulunması sebebiyle mazbatası Yüksek Seçim Kurulu tarafından geçersiz sayıldı. 31 Mart 2024’teki seçimlerde tekrar CHP tarafından aday gösterilen ve yeniden Ceyhan Belediye Başkanı seçilen Kadir Aydar, Ceyhan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davanın karar duruşmasına katıldı. Yargılananların arasında CHP Ceyhan İlçe Başkanı Caner Aydar, babası Ceyhan Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Aydar ve amcaları Ertan ile Alper Aydar da bulunmaktaydı.

Davada Cumhuriyet savcısı, sanıklara ait olan aracın 2015’te trafik kazasına karıştığını ve yolcu B.A.’nın tedavi masraflarının karşılanması için sigorta şirketine dava açıldığını belirtti. Savcı, araç sürücüsünde alkol olması nedeniyle sigorta şirketinin sanıkların şirketinden 256 bin lira tazminat talep ettiğini ifade etti. Sanıkların, mağdur B.A, babası ve akrabasıyla bir araya geldikleri ve sigorta şirketinden talep edilen tazminatın yarısını istedikleri, bu süreçte Aydar’ın da tartışma yaşadığı belirtildi.

Mahkemede savcı, sanıkların tehdit amacıyla fikir ve eylem birliği içinde bulunduklarını belirterek ceza talep etti. Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar ise suçlamaları reddederek, olaya dahil olmadığını savundu ve masum olduğunu iddia etti. Diğer sanıkların avukatları da müvekkilleri lehine beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, Başkan Kadir Aydar, amcası Ertan ve kardeşi Caner Aydar’ı ‘Hukuki alacağın tahsili amacıyla tehdit’ suçundan 2 yıl 1’er ay hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanıklar Mustafa ve Alper Aydar ise suçun sanıklar tarafından işlendiğinin kanıtlanamadığı gerekçesiyle beraat etti. Bu kararın ardından gelişmeler yakından takip edilmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a Hapis Cezası

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!