USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.257.798,36

Büyük Emekle Yetiştirilen Kurbanlık Boğalar Hayvan Pazarlarına Çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte, besiciler kurbanlık hayvanlarını hazırlayarak hayvan pazarlarında satışa sunmaya başladı. Afyonkarahisar’da besicilikle uğraşan Serkan Aşkın, Susuz beldesinde 1,5 yıl önce 3 adet 700-750 kilogramlık boğa alarak beslemeye başladı. Aşkın’ın beslediği boğalar arpa, yem ve saman balyaları ile beslenerek oldukça büyük kilolara ulaştı. “Şampiyon” adını verdiği boğa 1 ton 700 kilogram, “Kral” adını verdiği boğa 1 ton 500 kilogram ve “Paşa” adını verdiği boğa da 1 ton 450 kilogram ağırlığına ulaştı.

Aşkın, 3 boğasını aynı anda satışa çıkaramadığını belirterek geçen hafta sadece “Şampiyon” isimli boğasını 10 kişiyle yaklaşık 3 saatte kamyona yükleyerek hayvan pazarına çıkarmayı başardıklarını ifade etti. Ancak, Şampiyon’un yüksek fiyatı sebebiyle bir alıcının çıkmadığını söyleyen Aşkın, boğanın agresif tavırları sebebiyle tekrar pazarlamayı cesaret edemediklerini dile getirdi. Boğaların her birinin günlük yem tüketim miktarını paylaşarak, beslenme ve bakım hakkında bilgi verdi.

Şampiyon’u bir kez pazara çıkardıklarını ve o gün ilginin yüksek olduğunu belirten Aşkın, boğaların agresif ve aksi doğaları sebebiyle tekrar pazarlamayı düşünmediklerini açıkladı. Satılık olan 3 boğanın fiyatlarını paylaşan Aşkın, Şampiyon için 450 bin lira, Kral ve Paşa kardeşlerin çifti için ise 750 bin lira istediklerini dile getirdi. Alıcı bulmaları durumunda boğaların Susuz beldesindeki besihanede bekleyeceklerini vurguladı.

Genel olarak, Aşkın’ın emek vererek beslediği ve büyük ağırlıklara ulaşan boğalarının kurbanlık olarak satışa sunulmasıyla ilgili bilgiler verildi. Besicinin boğalarıyla ilgili detaylı bilgi paylaşımı yaparak, beslenme ve bakım konularına da değindi. Teşhir edilen boğaların agresif yapısı sebebiyle pazarlama konusunda zorluk çekildiği belirtilirken, yüksek fiyat politikaları nedeniyle alıcı çıkmadığı bilgisi paylaşıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Büyük Emekle Yetiştirilen Kurbanlık Boğalar Hayvan Pazarlarına Çıktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!