G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,82
GBP45,34
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,92
GR. ALTIN2.833,81
BTC2.146.296,58

Burdur Valiliğinden Orman Yangınlarına Karşı Önemli Uyarılar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Burdur Valiliği, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artan hava sıcaklıkları ve kuraklık nedeniyle orman yangınları riskinin yükseldiğini belirtti. Bu sebeple, ormanlık ve kırsal alanlarda çıkabilecek yangınları önlemek adına çeşitli tedbirlerin alınması gerektiği vurgulandı. Ormanlık alanlara girişlerin 15 Haziran – 15 Ekim tarihleri arasında yetkili makamların iznine tabi olduğu belirtilirken, piknik, etkinlik yapmak ve çadır kurmak gibi aktivitelerin yasaklandığı ifade edildi.

Ayrıca, ortaya çıkabilecek yangınları önlemek için çeşitli kurum ve kuruluşlara görevler verildi. Orman alanları çevresindeki tesislerin yangın söndürme ve koruma ekiplerini oluşturması gerektiği belirtildi. Ayrıca, karayollarında bulunan araçlardan yangına sebep olabilecek malzemelerin atılmasının yasak olduğu vurgulandı. Ormanlık ve zirai alanlarda yangın çıkması durumunda Valilik ve Kaymakamlıkların emriyle müdahale yapılacağı ifade edildi.

Öte yandan, ormanlık alanlara giriş yasağını ihlal edenler hakkında idari ve adli işlem yapılacağı bildirildi. Ayrıca, Burdur genelinde piknik yapılabilen 12 yerin belirlendiği açıklandı. Bu alanlar, Burdur Belediyesi Alyazmalım Mesire Alanı, Ağlasun Ateşgül Konaklamasız Orman Parkı, Kemer Asarcık Konaklamasız Orman Parkı, Yeşilova Salda Gölü Tabiat Parkı, Burdur Serenler Tepesi Tabiat Parkı, Karamanlı Sarımsaklıoluk Konaklamasız Orman Parkı, Altınyayla 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri Konaklamasız Orman Parkı, Gölhisar Kibriya Konaklamasız Orman Parkı, Gölhisar Böğrüdelik Konaklamasız Orman Parkı, Bucak Oğuzhan Konaklamasız Orman Parkı, Bucak Millet Ormanı Konaklamasız Orman Parkı, Bucak Kocaaliler Çınar Kontrollü Piknik Alanı şeklinde sıralandı.

Son olarak, Burdur Valiliği tarafından yapılan açıklamada orman yangınlarına karşı alınması gereken tedbirler, yasaklar ve uygulanacak yaptırımlar detaylı bir şekilde belirtildi. Kamuoyuna duyurulan bu kararlar doğrultusunda, vatandaşların ormanları korumak adına gerekli hassasiyeti göstermesi ve belirlenen kurallara uyması gerektiği vurgulandı. 6831 Sayılı Orman Kanunu, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu hükümlerine uymayanlar hakkında gerekli işlemlerin yapılacağı ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Burdur Valiliğinden Orman Yangınlarına Karşı Önemli Uyarılar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!