USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.253.439,96

Bozkurt Ailesinin Sahip Olduğu Osmanlı Padişahlarına Ait Eşyalar Müzede Sergileniyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da bulunan bir müzede, Osmanlı hanedanından kaçırılarak yurt dışına götürülen ve 1990’lı yıllarda geri alınan Osmanlı padişahlarına ait eşyalar sergileniyor. Bozkurt ailesi tarafından satın alınan bu eşyalar arasında Sultan 2. Abdülhamid’in el oyması eserleri, tahtları, Sultan Abdülaziz’in mobilyaları ve Sultan Vahdettin’in misafir takımları bulunmaktadır. Ayrıca, Mekke tünellerini inşa eden Bozkurt’a Suudi Arabistan Kralı tarafından hediye edilen Hacer-ül Esved’den alınmış bir parça da müzede sergilenmektedir.

Müzede ayrıca, Hacı Bayram Veli’ye hediye edilmiş bir şamdan üzerindeki figürden yola çıkılarak yapılan ahşap oyma masa ve Ali Rıza Bozkurt’un eşi ve kızlarının yüzlerine göre modellenmiş dört tunç heykel yer almaktadır. Binanın iç ve dış cepheleri altın varaklarla süslenmiş olan müzenin bahçesinde İran’ın Şiraz kentinden gelen ustaların imzasını taşıyan bir havuz bulunmaktadır.

Müzenin dış cephesi sekoya ağacıyla kaplı olup, içerisinde Osmanlı padişahlarının kullandığı çok değerli mobilyalar bulunmaktadır. Merik Konağı Operasyon Direktörü Çakıl Çelik, binanın tarihi ve koleksiyon hakkında detaylı bilgiler verdi. Müze olarak hizmet vermeye başlamadan önce Bozkurt ailesi üyelerinin kısa süreli konakladığı bu tarihi yapı artık sadece müze olarak faaliyet göstermektedir. Ayrıca özel davetler ve akşam yemeği organizasyonlarına da ev sahipliği yapmaktadır.

Ankara’da Bilkent İhsan Doğramacı Bulvarı üzerinde bulunan müze, pazartesi hariç her gün saat 10.30-16.30 arası ziyaret edilebilmektedir. Müzenin içinde Osmanlı padişahlarına ait önemli eşyaların yanı sıra tarihi ve kültürel mirası yansıtan değerli eserler de ziyaretçilere sunulmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bozkurt Ailesinin Sahip Olduğu Osmanlı Padişahlarına Ait Eşyalar Müzede Sergileniyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!