G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.857.644,07

Biyodinamik Tarımın Kalbi İstanbul’da Attı: Demeter Türkiye ve İstafil Çiftliği Fuarda Buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Demeter Türkiye ve İstafil Çiftliği, İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri Fuarı‘nda biyodinamik tarımın en önemli temsilcileri olarak bir araya geldi. Fuarda, Demeter Türkiye’nin Hall 4, 471 A’daki standında biyodinamik ve organik ürünler sergilendi ve ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Biyodinamik Tarım Yöntemleri Tanıtıldı

Etkinlik boyunca standı ziyaret eden basın mensupları, medya temsilcileri ve Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, Demeter Türkiye Başkanı Arzu Duran ve İstafil Çiftliği kurucusu ile bir araya gelerek biyodinamik tarımın geleceği, Demeter Türkiye Biyodinamik Tarım Derneği ve Biyodinamik İpekyolu projesi hakkında bilgi paylaştılar. Ayrıca, Arzu Duran’ın “Biyodinamik Tarım: Yeryüzünü Tarımla İyileştirmenin 100 Yıllık Öyküsü” adlı yeni kitabı da Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine takdim edildi.

Ürünler Ziyaretçilerin Beğenisine Sunuldu

Demeter markası ile üretim yapan Holle Mamaları, Weleda, Tunay Gıda, Işık Tarım ve Rapunzel Gıda gibi paydaşların ürünleri de fuarda sergilendi. Ziyaretçiler, Demeter ürünlerini ve biyodinamik üretim yöntemlerini deneyimleme fırsatı buldu.

Uluslararası İlgi Çekti

Demeter Türkiye standına, ABD, Pakistan, Çin, İran ve Mısır gibi ülkelerden firmalar, ihracat ürünleri tedarik etmek için ziyarette bulundu. Demeter sertifikasının ihracatta rekabet avantajı sağladığı, Demeter Türkiye üyeleri ve paydaşları tarafından vurgulandı.

Demeter ve Demeter Türkiye Hakkında

Demeter, dünyada biyodinamik organik olarak üretilen gıdaların ilk ekolojik markasıdır. 2018 yılında kurulan Demeter Türkiye Derneği, biyodinamik tarım yöntemiyle üretilen ürünlerin sertifikasyonu ve tanıtımı konusunda çalışmalar yürütüyor. Türkiye’de 1,214 hektarda üretim yapan 210’dan fazla çiftçi, Demeter International tarafından sertifikalandırıldı. Dernek, biyodinamik tarım yöntemleriyle üretim yapmak isteyen çiftçilere eğitim, satış, pazarlama ve organizasyonel destek sağlıyor

İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri Fuarı‘nda Demeter Türkiye ve İstafil Çiftliği, biyodinamik tarımın önemini vurgulayarak, ürünlerini ve üretim yöntemlerini ziyaretçilere tanıttı. Etkinlik, Türkiye’de biyodinamik tarımın gelişimi için önemli bir platform oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Biyodinamik Tarımın Kalbi İstanbul’da Attı: Demeter Türkiye ve İstafil Çiftliği Fuarda Buluştu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!