G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,65
CNY4,88
GBP44,90
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
Petrol80,79
GR. ALTIN2.913,94
BTC2.185.175,07

Bingöl’deki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bingöl’ün Genç ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin yoğun müdahalesi sonucunda kontrol altına alındı ve söndürüldü. Yangın, 3 gün önce meydana gelmiş ve hızla büyüyerek çevredeki ormanlık alanlara yayılmıştı.

İlk belirlemelere göre yangının, elektrik kontağından çıktığı düşünülüyor. Sıcak hava ve rüzgarın etkisiyle yangın kısa sürede büyüyerek ormanlık alanlara zarar vermişti. Genç Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından hemen müdahale edilerek yangına karşı söndürme çalışmaları başlatılmıştı.

Yangını söndürmek için kısa sürede bölgeye sevk edilen ekipler, gece gündüz demeden çalışarak yangını kontrol altına almaya çalıştı. Ekiplerin koordineli bir şekilde yürüttüğü çalışmalar sonucunda, yangın tamamen söndürülerek çevredekilere zarar vermesi önlenmiş oldu.

Yetkililer, yangının büyümesiyle birlikte olası can kayıplarının yaşanmamasının büyük bir şans olduğunu belirtti. Ayrıca, böyle afet durumlarında ekiplerin hızlı müdahalesinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

Yangın sonucunda yaklaşık 100 hektarlık ormanlık alan zarar gördü. Ancak, ekiplerin müdahalesi sayesinde daha fazla zararın önüne geçilmiş oldu. Aynı zamanda çevre köylerdeki evlerde oturan vatandaşlar da yangından etkilenmeden kurtuldu.

Yangının kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmalarına başlanacak ve zarar gören alanların yeniden ağaçlandırılması için çalışmalar yürütülecek. Ayrıca, yangının çıkış sebebinin tam olarak belirlenmesi için de gerekli incelemeler yapılacak.

Olay yerindeki ekipler, yangının tamamen söndürüldüğünü ve bölgedeki tehlikenin geçtiğini belirtti. Vatandaşların da gerekli önlemleri almaları ve orman yangınları konusunda daha dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulunan yetkililer, olası yangın durumlarında hemen yetkililere haber verilmesi gerektiğini hatırlattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bingöl’deki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!