G-QXXHXL9JW0
USD34,17
EURO38,14
CNY4,87
GBP45,77
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,64
GR. ALTIN2.918,17
BTC2.262.402,79

Bayramda Yağmur Alarmı: İşte Hava Durumu Tahminleri!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava beklenirken, Akdeniz, Doğu Anadolu, Güney Doğu Anadolu, Bayburt, Rize ve Artvin çevrelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar olacak. Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur bekleniyor. Bu bölgelerde çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski de bulunuyor.

Hava sıcaklıklarının doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı belirtilirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi ve kar erimeleri uyarısı yapılıyor.

Bayramın 1. günü Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Hatay çevrelerinde yağış beklenirken, bayramın diğer günlerinde farklı bölgelerde ise sağanak yağışlar görülecek. Bayram tatili boyunca sıcaklıklar gece 1 ile 9, gündüz 16 ile 27 derece arasında seyredecek.

Ankara’da genellikle parçalı bulutlu hava beklenirken, İstanbul’da ise Pazar günü yağışlı bir hava öngörülüyor. İzmir’de ise parçalı bulutlu hava etkili olacak. Diğer bölgelerde de benzer hava durumu tahmin ediliyor.

Bölgelerde hava durumu şu şekilde belirtiliyor: Edirne 11°C, 26°C; İstanbul 10°C, 21°C; Kocaeli 11°C, 23°C; Denizli 10°C, 24°C; Antalya 17°C, 27°C; Adana 13°C, 27°C; Samsun 8°C, 16°C; Erzurum 3°C, 13°C; Diyarbakır 10°C, 22°C gibi.

Özetle, önümüzdeki günlerde ülke genelinde hava durumunun değişkenlik göstereceği ve sıcaklıkların mevsim normallerine dönüş yapacağı tahmin ediliyor. Yağışların ise bayram süresince farklı bölgelerde etkili olacağı belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bayramda Yağmur Alarmı: İşte Hava Durumu Tahminleri!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!