G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.928,70
Petrol74,56
GR. ALTIN2.865,03
BTC2.161.311,57

Başbakan Robert Fico’dan iyi haber: Sağlık durumu iyileşiyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Slovakya’da bulunan Başbakan Robert Fico, 15 Mayıs’ta meydana gelen silahlı saldırı sonucu yaralanmıştır. Fico’nun sağlık durumunda ise iyileşme belirtileri görülmektedir. Hastaneden yapılan açıklamaya göre, Fico’nun sağlık durumu stabil ve hafif bir iyileşme gözlemlenmektedir. 59 yaşındaki başbakanın sağlık durumundaki ilerlemenin devam edeceğine yönelik umutlu ifadeler kullanılmıştır.

Başbakan Robert Fico’nun tedavisi, Banska Bystrica şehrindeki Roosevelt Üniversite Hastanesi’nde devam etmektedir. 15 Mayıs tarihinde Slovakya’nın başkenti Bratislava’nın yaklaşık 180 kilometre kuzeydoğusundaki Handlova kasabasında gerçekleşen silahlı saldırı olayında Fico, saldırgan tarafından hedef alınmıştı. Olayın ardından 71 yaşındaki saldırgan polis tarafından yakalanmış ve gözaltına alınmıştı.

Başbakan Robert Fico, 2006-2010 ve 2012-2018 yıllarında Slovakya Başbakanı olarak görev yapmış, 25 Ekim 2023 tarihinde ise 3. kez başbakan seçilmişti. Fico’nun, Ukrayna’ya askeri yardımı askıya alan ve Rusya ile diyaloğu yeniden başlatan politikaları, Rusya yanlısı olarak eleştirilmekteydi. Saldırgan Juraj Cintula’nın ifadesine göre, saldırıyı hükümetin politikalarını beğenmemesi sebebiyle gerçekleştirdiği belirtilmişti.

Hastaneden yapılan açıklamalar doğrultusunda, Başbakan Robert Fico’nun sağlık durumunun giderek düzeldiği ve ilerlemenin devam edeceği belirtilmektedir. Tüm Slovak halkı ve uluslararası toplum, Fico’nun bir an önce sağlığına kavuşması için dualarını ve desteklerini göndermektedir. Slovakya hükümeti de saldırı olayını kınayarak, benzer olayların bir daha yaşanmaması adına güvenlik tedbirlerini artırmayı planlamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Başbakan Robert Fico’dan iyi haber: Sağlık durumu iyileşiyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!