G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,89
CNY4,87
GBP45,47
EURO/USD1,11
BIST9.351,22
Petrol74,39
GR. ALTIN2.931,64
BTC2.138.877,67

Banka Müdiresine Hapis Cezası: Ayşe Pelin Ü. 8 Yıl 9 Ay Hapis Ceza Aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eskişehir’de bir bankanın şube müdiresi olan Ayşe Pelin Ü., zimmetine para geçirdiği ve müşterilerin hesaplarında usulsüz işlemler yaptığı iddiasıyla yargılandı. Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ayşe Pelin Ü. ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı, sanığın “zimmet” suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, Ayşe Pelin Ü.’nün “zimmet” suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmasına ve tutukluğunun devamına karar verdi.

Olay, bir banka şubesinde hesabı bulunan müşterinin, haberi olmadan para transferi yapıldığı şikayeti üzerine ortaya çıktı. Hesaplarındaki paraların farklı kişilere aktarılması ve daha sonra müdirenin kendi hesabına aktarılmasıyla ortaya çıkan usulsüz işlemler, Ayşe Pelin Ü.’nün 5 milyon 331 bin 852 lirayı zimmetine geçirdiği ve müşterilerin hesaplarında bilgileri ve onayları olmadan 40 milyon 194 bin 133 lira, 137 bin 895 avro ve 120 bin dolar tutarında işlem gerçekleştirdiği tespit edildi. Müdire, zimmete geçirdiği parayı bankaya geri ödemişti.

Ayşe Pelin Ü., polis ekipleri tarafından gözaltına alındıktan sonra tutuklanmış ve “zimmet” suçundan 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Mahkeme sonucunda verilen 8 yıl 9 ay hapis cezasıyla birlikte tutukluluğuna devam kararı alındı.

Dava sürecinde yaşananlar Eskişehir ve Türkiye genelinde büyük yankı uyandırdı. Ayşe Pelin Ü.’nün yargılanması ve aldığı ceza, bankacılık sektöründe güvenilirliğin ve dürüstlüğün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Eskişehir’deki bu olay, bankacılık sektöründe yapılması gereken denetimlerin önemini vurguladı ve benzer durumların önüne geçilmesi için tedbirler alınması gerektiğini ortaya koydu.

Sonuç olarak, Ayşe Pelin Ü.’nün Eskişehir’deki banka şubesinde gerçekleştirdiği usulsüz işlemler sonucunda aldığı ceza, finans sektöründe sorumluluk ve güvenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı. Bu tür suçların önlenmesi için daha etkin denetim mekanizmalarının oluşturulması ve çalışanların eğitilmesi gerektiği bir kez daha ortaya çıktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Banka Müdiresine Hapis Cezası: Ayşe Pelin Ü. 8 Yıl 9 Ay Hapis Ceza Aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!