G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

Bakan Yumaklı’dan Türkiye’deki Orman Alanlarıyla İlgili Önemli Açıklama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre ve Şehircilik Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Türkiye’deki yeşil alanların azaldığı iddialarına cevap verdi. Yumaklı, orman yangınlarında zarar gören alanları milyonlarca fidan ve tohumla buluşturduklarını belirtirken, son 21 yılda orman varlığının 2,6 milyon hektar arttığını ve toplam orman alanının 23,4 milyon hektara çıktığını açıkladı.

Bakan Yumaklı tarafından paylaşılan infografikte, 2002 yılında 20,8 milyon hektar olan orman alanının 2022’de 23,2 milyon hektara, 2023’te ise 23,4 milyon hektara çıktığı bilgisi yer alıyor. Bu artışın yanı sıra sadece 2023 yılında 500 milyondan fazla fidan ve tohumun toprakla buluşturulduğu da vurgulanmış. Bakan Yumaklı, orman varlığının artmasıyla ilgili attığı adımların “Geleceğe nefes olmak için ormanlarımızın yeşiline yeşil katmaya devam edeceğiz.” sözleriyle destekledi.

Yumaklı’nın bu açıklamaları, Türkiye’de yeşil alanların korunması ve artırılmasına yönelik çalışmaların önemini vurgularken, kamuoyunda oluşan “orman alanlarının azaldığı” algısına da net bir yanıt niteliği taşıyor. Bakan Yumaklı’nın bilgilendirici paylaşımları, orman yangınlarının verdiği zararları telafi etmek adına yapılan fidan dikme ve tohum ekme çalışmalarının sürdüğünü gözler önüne seriyor.

Türkiye’nin orman varlığının artışı ve yeşil alanların korunması konusundaki çabalar, sürdürülebilir bir çevre politikasının önemini bir kez daha ortaya koyarken, Bakan Yumaklı’nın paylaşımları da bu konudaki kamuoyu farkındalığını artırmaya yönelik bir adım olarak dikkat çekiyor. Bakan Yumaklı’nın attığı bu adımların, gelecek nesillere daha yeşil bir yaşam alanı bırakma hedefine önemli bir katkı sağladığı ifade ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Yumaklı’dan Türkiye’deki Orman Alanlarıyla İlgili Önemli Açıklama!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!