USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.247.802,79

Bakan Fidan, Riyad’da Temaslarına Devam Ediyor ve Ürdünlü Mevkidaşıyla Görüştü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği’nin Gazze konusunda oluşturduğu Temas Grubu toplantısına katılmak üzere Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a geldi. Burada Yemen’in Dışişleri ve Yurtdışındaki Yemenliler Bakanı Şâyi Muhsin Zindani ile bir araya geldi. Riyad’daki Gazze Temas Grubu toplantısı çerçevesinde, Ürdün Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Yurtdışındaki Ürdünlüler Bakanı Eymen es-Safedi ile de görüştü.

Fidan, Ürdünlü mevkidaşı ve Başbakan Yardımcısı Safedi ile yaptığı görüşmede, Gazze’deki katliamın durdurulması için İsrail’e yönelik baskının artması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Filistin Devleti’nin uluslararası alanda daha fazla tanınması için atılacak adımlar konusunda da fikir alışverişinde bulundular. Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide ile gerçekleşen bir başka görüşmede, uluslararası toplumda İsrail’e karşı artan tepkiler ve baskının güçlendirilmesi gerekliliği konuşuldu.

Diplomatik kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Fontelles ile yapılan görüşmede, Filistin Devleti’nin uluslararası alanda daha fazla tanınması ve NATO çerçevesinde işbirliği konuları ele alındı. Toplantılar sırasında İsrail’e yönelik artan baskı ve tepkilerin önemine vurgu yapıldı.

Bakan Fidan’ın Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki temasları devam etmekte olup Gazze üzerindeki insani krize dikkat çekmek ve uluslararası arenada Filistin halkının haklarını korumak için çeşitli platformlarda diğer ülkelerle iş birliği içerisinde olmayı sürdürüyor. Özellikle İsrail’in Gazze’deki saldırılarına karşı uluslararası toplumun daha aktif bir tutum sergilemesi ve Filistin Devleti’nin tanınması konusundaki çabalarına devam etmektedir. Bu bağlamda, diğer ülkelerle iş birliği yaparak, İsrail’e yönelik baskının artmasını ve Filistin halkının haklarının korunmasını sağlayacak adımlar atmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Fidan, Riyad’da Temaslarına Devam Ediyor ve Ürdünlü Mevkidaşıyla Görüştü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!