G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.141.375,32

Bağımlı Kişilik Belirtileri: Ritüeller, Kıtlık ve Sosyal İzolasyon

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Psikolog Michele Leno, bağımlı kişilik gösteren birinin “anında tatmin ihtiyacı” olduğunu belirtiyor. Bu kişiler, ihtiyaçları hemen karşılanmazsa sakinleşmekte zorlanabilir ve buldukları faydalı bir şeye bağımlı hale gelebilirler.

Bağımlı kişilik gösteren birinin üç temel göstergesini anlatan Leno, ritüellerin göz ardı edilemeyecek kadar önemli olduğunu vurguluyor. Bu kişiler, belirli ritüelleri yapmadan evden çıkmakta zorlanabilir ve zaman yönetimlerini belirli süreçlere bağlı kalarak sağlarlar.

Aynı şekilde, bu kişilerin kıtlık zihniyetleri vardır. Bir şeyi bulduklarında toptan satın alma eğilimleri vardır ve uzun vadeli düşünmek yerine anında tatmin odaklı hareket ederler.

Sosyal etkileşimler sırasında zorluk çeken bağımlı kişilikler, başkalarıyla bağlantı kurmakta güçlük çekerler. Leno’ya göre, bu durumun sebebi, bağımlılıklarını besleyen her şeyi yapmak zorunda hissetmeleridir.

Bağımlılık eğilimlerini azaltmanın yolları hakkında konuşan Leno, terapistle çalışarak belirli dürtüleri tespit etmeyi öneriyor. Günlük olarak yıkıcı davranışları yazıp, bir profesyonelle bu eğilimleri kontrol etme yolları bulabilirsiniz.

Bu tür değişiklikler, bağımlılık eğilimlerinizi azaltmanıza yardımcı olabilir ve hayatınızda dengeyi sağlamanıza yardımcı olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bağımlı Kişilik Belirtileri: Ritüeller, Kıtlık ve Sosyal İzolasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!