USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.257.798,36

ASELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ ve HAVELSAN İmzalarını Attı: Adıyaman Deprem Bölgesine Yatırım Başlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ASELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ ve HAVELSAN tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda “Adıyaman Deprem Bölgesi Kablo, Konnektör ve Kablaj Üretim Tesisi Yatırımı Ortaklık Sözleşmesi” geçtiğimiz Nisan ayında imzalanmıştı. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, bu gelişmeyi resmi hesabından duyurarak, Adıyaman iline yapılacak olan yatırımın detaylarını paylaştı.

Adıyaman Deprem Bölgesi’nde gerçekleştirilen imza töreninde, şirketlerin bölgedeki insanlara destek olma niyetinin altı çizildi. Yapılacak yatırımla Adıyaman ve çevresinde istihdamın artması, ticaret ve sanayi altyapısının güçlenmesi hedefleniyor. Yaklaşık 500 milyon TL’lik yatırımla, depremden etkilenen şehirlerin toparlanmasına katkı sağlanması planlanıyor.

Kablo, konnektör ve kablaj üretim tesislerinin savunma sanayii için büyük önem taşıdığı vurgulanıyor. Bu tesisler, savunma sanayisinin ihtiyaç duyduğu güvenilir, dayanıklı ve yüksek performanslı elektrik ve elektronik bileşenleri sağlayarak sektöre önemli katkılar sunuyor. TUSAŞ’ın Kahramanmaraş’ta açtığı üretim merkezi de, savunma sanayii alanında deprem bölgesinde gerçekleştirilecek yatırımların ilk adımı olarak kabul ediliyor.

Geçen yıl yaşanan depremin ardından zarar gören bölgelerin yeniden yapılandırılması için hızla çalışmalar devam ediyor. Adıyaman ve çevresinde yapılacak olan yatırımların bölgenin kalkınmasına olumlu katkılar yapması bekleniyor. Henüz başlangıç aşamasında olan bu girişimlerle, deprem sonrası toparlanma sürecine destek olunması ve bölgenin normale dönmesi hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ASELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ ve HAVELSAN İmzalarını Attı: Adıyaman Deprem Bölgesine Yatırım Başlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!