USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.247.802,79

Kafkas Kartalı-2024 Tatbikatında KARGU Kamikaze IHA Kullanıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Azerbaycan, Türkiye ve Gürcistan’ın özel kuvvetlerinin katılımıyla Azerbaycan’da gerçekleştirilen Kafkas Kartalı-2024 Tatbikatında STM tarafından geliştirilen KARGU kamikaze insansız hava aracı (İHA) kullanıldı. Poligon.az kaynağından alınan bilgilere göre, tatbikat sırasında KARGU İHA, konvansiyonel düşmanın konumu tespit edildikten sonra sürpriz bir saldırı düzenleyerek etkisiz hale getirildi.

Kafkas Kartalı-2024 tatbikatı, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan özel kuvvetlerinin 4 Haziran 2024 tarihinde ortak birliklerle Azerbaycan’da başlattığı askeri bir tatbikattır. Kamuflajlı birlikler, temsili düşman yerleşkelerine operasyonlar düzenleyerek tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikat törenle başladı ve her ülkenin milli marşı okundu. Kafkas Kartalı Tatbikatı, 2009 yılından bu yana her yıl düzenlenmektedir.

Türkiye’nin, Azerbaycan ve Gürcistan ile askeri iş birliği yapması, Güney Kafkasya bölgesindeki enerji kaynakları ve Orta Asya’ya geçiş konumundaki coğrafi öneme sahip bir bölgede güvenliği artıracağı düşünülmektedir. Bölgede oluşturulacak bir güvenlik bölgesi, komşu ülkelerle dengeli ilişkiler kurulmasına ve bölgesel istikrara katkıda bulunabilir. Güney Kafkasya’nın savunulması aynı zamanda Türkiye için de hayati öneme sahiptir.

KARGU, tek bir asker tarafından taşınabilen, görüş içi ve görüş ötesi hedefleri tespit ve imha etme kabiliyetine sahip bir kamikaze İHA sistemidir. Sistem tamamen otonom bir şekilde görev yapabilir ve operatör tarafından yönlendirilebilir. Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer ülkelerin envanterinde bulunan KARGU, yüksek riskli bölgelerde hedef tespiti ve imha yetenekleriyle ön plana çıkmaktadır. KARGU ayrıca gece ve gündüz operasyonlarında kullanım kolaylığı sağlayan Elektro Optik ve Kızılötesi kameralara sahiptir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kafkas Kartalı-2024 Tatbikatında KARGU Kamikaze IHA Kullanıldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!