G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.850.296,14

Ara Güler’in Hayatı Beyaz Perdeye Taşınıyor: TRT 12 Punto’da Ödül Kazandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genç yeteneklerin buluşma noktası olan TRT 12 Punto’da her yıl gerçekleşen “TRT Ön Alım Ödülü” kazananı belli oldu. Bu yıl ödül, “Merhaba” film projesine layık görüldü. Fotoğrafın hafızası olarak anılan ünlü fotoğrafçı Ara Güler’in hayatını beyaz perdeye aktaracak olan film projesi, jüri üyelerinin beğenisini kazanarak bu prestijli ödülü almaya hak kazandı.

“Merhaba” film projesi, 30 farklı ülkeden gelen 40’tan fazla sinemacının katılımıyla oluşturulan bir ekip tarafından hazırlandı. Ara Güler’in hayatını konu alan bu belgesel film, sanatçının kariyerine ve fotoğrafçılığa olan tutkusuna odaklanacak. Fotoğraf dünyasına yaptığı katkılarla tanınan Ara Güler’in yaşamı, sanatseverler ve sinemaseverler için oldukça ilgi çekici bir konu olacak gibi görünüyor.

Film projesi, TRT 12 Punto’da düzenlenen etkinlikte jüri üyeleri tarafından titizlikle incelendi ve değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonucunda “Merhaba” film projesi, diğer katılımcıları geride bırakarak “TRT Ön Alım Ödülü”ne layık görüldü. Bu ödül, genç yeteneklere ve yeni projelere destek verilmesi amacıyla her yıl düzenlenen TRT 12 Punto etkinliğinin en değerli ödüllerinden biri olarak kabul ediliyor.

Ara Güler’in fotoğraflarıyla dünya çapında tanınan Türk sanatçısının hayatının perdeye yansıtılacak olması, sinema dünyasında heyecanla karşılanıyor. Güler’in eşsiz fotoğraflarının, sinematik bir dille beyaz perdede nasıl anlatılacağı ise şimdiden merak konusu oldu. Proje ekibi, bu heyecan verici filmi en iyi şekilde hayata geçirebilmek için şimdiden çalışmalara başladı.

“Merhaba” film projesinin TRT Ön Alım Ödülü’nü kazanması, Türk sineması ve belgesel sinema alanındaki başarılı projelere verilen desteklerin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Ara Güler’in fotoğrafçılık serüveninin sinemaya aktarılacak olması, sanatın farklı disiplinleri arasında köprüler kurarak geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacak gibi görünüyor. Film projesinin tamamlanması ve seyirciyle buluşması heyecanla bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ara Güler’in Hayatı Beyaz Perdeye Taşınıyor: TRT 12 Punto’da Ödül Kazandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!