G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO37,87
CNY4,88
GBP45,56
EURO/USD1,11
BIST9.351,22
Petrol74,57
GR. ALTIN2.929,47
BTC2.087.271,17

Antalya’da Roma Dönemine Ait Unutulmuş Sütunlu Cadde Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya‘nın tarihi sembollerinden biri olan Hıdırlık Kulesi‘nde yapılan arkeolojik kazılarda, Roma dönemine ait 3 bin 500 yıllık 800 metre uzunluğunda sütunlu cadde keşfedildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Etüt Proje Şube Müdürü Ezgi Öz, şu ana kadar 100 metrelik bir bölümünün gün yüzüne çıkarıldığını belirtti. Bu keşif, Kaleiçi’nin önemli bulgularından biri olarak kaydedildi ve caddenin Üçkapılar’a kadar uzandığı ve denize kadar olan bağlantısının bulunduğu açıklandı.

Hıdırlık Kulesi‘nde yapılan kazılar, Antalya’nın tarihine ışık tutacak önemli bulgular ortaya çıkardı. Antalya’nın geçmişine dair yeni bilgiler edinilmesini sağlayacak olan bu keşif, bölgenin tarihine ve kültürel birikimine önemli katkılar sağlayacak. Sütunlu cadde keşfinin, Kaleiçi’nin tarihini daha da zenginleştireceği ve bölgenin turistik potansiyelini artıracağı düşünülüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Etüt Proje Şube Müdürü Ezgi Öz, keşfe ilişkin yaptığı açıklamada, caddenin Kaleiçi’nin tarihi dokusunu tamamlayacak nitelikte olduğunu belirtti. Bu keşfin, Antalya’nın geçmişine ve kültürel mirasına dair yeni bilgiler edinilmesine olanak sağlayacak önemli bir adım olduğu vurgulandı. Sütunlu cadde üzerinde yapılan kazı çalışmalarının, gelecek dönemlerde daha da genişletilerek devam edeceği ifade edildi.

800 metre uzunluğundaki sütunlu cadde keşfi, bölgenin tarihine ve kültürel mirasına dair yeni bir sayfa açacak. Antalya’nın tarihi zenginliğine yepyeni bir perspektif kazandıracak olan bu keşif, ziyaretçi sayısının artmasına da katkı sağlayacak. Hıdırlık Kulesi’nde yapılan arkeolojik kazılarının sonuçları, gelecek dönemlerde yapılacak araştırmalara da ışık tutacak nitelikte olduğu belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya’da Roma Dönemine Ait Unutulmuş Sütunlu Cadde Ortaya Çıktı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!