G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.850.296,14

“Annem Hakkında” Filminin Kıbrıs Çekimleri Tamamlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

16 Temmuz 2024, Kıbrıs – Ayem Film yapımcılığında, yönetmen ve senarist Soner Sert’in imzasını taşıyan “Annem Hakkında” filminin çekimleri, Kıbrıs’ta tamamlandı. 3 aylık titiz bir ön çalışmanın ardından İstanbul’da gerçekleştirilen çekimlerin ardından, ekip ve oyuncular, Kıbrıs sahneleri için yavru vatana taşındı.

Kalabalık Aile Hikayesi ve Zorlu Çekim Koşulları

“Annem Hakkında” filmi, kara komedi üzerinden kalabalık bir ailenin hikayesini beyaz perdeye aktarıyor. Filmin çekim sürecinde de zorluklarla karşılaşıldı. Tırlarla taşınan teknik ekipmanla Kıbrıs’a ulaşan ekip, 50 dereceye varan sıcaklıklarda çalışmak zorunda kaldı. Hava şartlarına uyumlu bir program hazırlayan yapım ekibi, çekimleri başarıyla tamamladı.

Başrollerde Burak Dakak (Caner) ve Kadir Çermik (Muharrem) yer alırken, Yurdaer Okur (Halil), Başak Daşman (Nermin), Name Önal (Halime), Sahra Şaş (Ebru), Işıknaz Özedgü (Aylin), Gürsu Gür (Sermet) ve Şerif Erol (konuk oyuncu) gibi başarılı oyuncular da kadroyu güçlendiriyor.

Yönetmen Soner Sert’in Bakış Açısı

Yönetmen Soner Sert, “Annem Hakkında” projesinin Oidipus kompleksi üzerinden şekillendiğini belirtti. Sert, “Caner ile Muharrem arasındaki ilişkinin temelinde, her iki tarafın da çok sevdiği, paylaşılamayan Aysel’in varlığı yatar. Ölü olan Aysel’in kendisinin değil de ruhunun olduğu bu filmde, hiç görünmeyen bir karakter üzerine film yapma düşüncesi benim için çıkış noktasıydı” dedi.

Filmin bir diğer tartışma konusunun ise küçük aile ilişkileri üzerine olduğunu vurgulayan Sert, “Bugün, yaşadığımız toplumda, birtakım değerler ya da değer olarak görülen tutum ve davranışlar çoğu zaman riyakarlık üzerine kurulu. Küçük aile ilişkilerinde -özellikle bireysel menfaatler söz konusu olduğunda- umulmadık açmazlar söz konusu olabiliyor. Halil’in, Nermin’in ve Halime’nin varlığı biraz da bu yaklaşım üzerinden hareketle hikâyede yer etti” diye konuştu.

Sert, filmin bireysel bir noktadan yola çıkarak şekillendiğini, ancak sonunda toplumsal bir alegoriye dönüştüğünü sözlerine ekledi.

Festivallerin Ardından Türkiye’de Vizyona Girecek

“Annem Hakkında” filmi, tüm dünya festivallerini tamamladıktan sonra Türkiye’de vizyona girecek. Filmin konusu ise şöyle özetleniyor:

Bir sayfiye yerinde, kalabalık bir aile genç bir kadının (Aysel) ölümünün beşinci yılında bir araya gelmek ve bir mevlit okutmak ister. Kadının oğlu (Caner), eski kocası (Muharrem), abisi (Halil), yengesi (Nermin) ve kız kardeşi (Halime)’nin bir araya geldiği buluşma, hiç hesapta olmayan tartışmaların açılmasına ve ilişkilerin tepetaklak olmasına neden olur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
“Annem Hakkında” Filminin Kıbrıs Çekimleri Tamamlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!