G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,14
CNY4,84
GBP45,60
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,67
GR. ALTIN2.873,25
BTC2.153.878,01

Ankara’da Pakistan Milli Günü Coşkusu! Türkiye ve Pakistan’ın Asırlık Dostluğu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pakistan Milli Günü, Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Yusuf Cüneyd’in ev sahipliğinde büyükelçilik rezidansında yapılan törenle kutlandı. Törene, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız, AK Parti Genel Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, kuvvet komutanları, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir ile yerli ve yabancı misyon temsilcileri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende, iki ülkenin milli marşları okundu, ardından iftar yemeğine geçildi. İftar yemeğinin ardından konuşan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, burada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Pakistan’ın Milli Günü’nü kutladı.

Pakistan halkına saygı ve selamlarını sunan Bakan Güler, bu vesileyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da selamlarını iletti. Güler, Pakistan’ın bağımsızlığı ve bütünlüğü için savaşan şehitleri ve gazileri saygıyla andı. Pakistan’ın, bölgesinde ve dünyada stratejik önemi yüksek bir ülke olduğunu vurgulayan Güler, özellikle son yıllarda her alanda gelişip güçlenen Pakistan’ın, bölgesinde ve dünyada barış, istikrar ve güvenin inşasında önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Türkiye’nin de Pakistan’ın bu etkinliğinden fazlasıyla memnun olduğunu dile getiren Güler, Türk milletinin gönlünde Pakistanlıların her zaman müstesna bir yere sahip olduğunu ve olmaya devam edeceğini vurguladı.

Türkiye ile Pakistan arasında tarihten gelen köklü dostluk ve kardeşlik ilişkilerine dikkat çeken Güler, iki ülke arasındaki güçlü bağların her alanda işbirliği ve ilişkileri geliştirdiğini belirtti. Güler, askeri işbirlikleri ve savunma sanayisinin önemine vurgu yaparken, bu alandaki projelerin yüksek sinerji ve tecrübe paylaşımıyla yeni ve kapsamlı işbirliklerine kapı araladığını ifade etti. Pakistan’la olan güçlü bağları geliştirmekte kararlı olduklarını belirten Güler, Türkiye ile Pakistan arasındaki dostluk ve kardeşliğin sürekli güçlenerek devam edeceğine inandıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından, Pakistan Milli Günü dolayısıyla pasta kesildi ve tören toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Yusuf Cüneyd de misafirleri “Pakistan Milli Günü” etkinliğinde ağırlamaktan onur duyduğunu belirterek, Pakistan halkının uluslararası alanda hak ettiği yeri almak için çaba gösterdiklerini ve Türkiye ile asırlık ilişkilere sahip olduklarını vurguladı. Pakistan ve Türkiye’nin kardeşlik bağlarını gelecek nesillere aktarmak için çalışmaya devam edeceklerini belirten Cüneyd, Türk milleti ve hükümetinin her zaman Pakistan’ın yanında olduğunu minnetle belirtti. Bağlantı: AA.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara’da Pakistan Milli Günü Coşkusu! Türkiye ve Pakistan’ın Asırlık Dostluğu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!