G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

Alaşehir’de Zarar Gören Çiftçileri Ziyaret Ettiler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, geçtiğimiz gün zarar gören çiftçileri ziyaret etmek amacıyla bölgede incelemelerde bulundu. Tepeköy Mahallesi’nde başlayan ve Caberfakılı, Işıklar, Killik, Gümüşçay, Çakırcaali, Yeşilyurt ve Sobran Mahallesi’ndeki üzüm bağlarını vuran dolu fırtınası, Alaşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tespit edildi. Dolu ve fırtına nedeniyle yaklaşık 20 bin dekar üzüm bağı zarar gördü.

Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Killik Mahallesi’nde yaptığı açıklamada, olayın ciddiyetinden bahsederek etkilenen alanın 20 bin dekarlık olduğunu belirtti. Hasar oranının yüzde 50 ile yüzde 100 arasında değiştiğini söyleyen Bakırlıoğlu, tarım sigortası yaptıran ve yapmayan çiftçilerin mağduriyetinin büyük olduğuna dikkat çekti. Bakırlıoğlu, çiftçilerin bağlarını yeniden düzeltebilmesi için borçların faizsiz olarak ertelenmesi ve dekar başına hibe desteği sağlanması gerektiğini vurguladı.

Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ise dolu hasarı gören bağları gezerek çiftçilerle görüşüp taleplerini dinledi. Öküzcüoğlu, çiftçilerin öncelikli talebinin borçların faizsiz olarak ertelenmesi olduğunu belirtirken, TARSİM sigortası olan çiftçilerin zararlarının karşılanacağını ancak gerçekçi değerlendirmelerin yapılması gerektiğini dile getirdi. Üzümün kilogramı satıldığı fiyatın düşeceğini hatırlatan Öküzcüoğlu, çiftçilerin yaşadığı zararın telafi edilmesi gerektiğini söyledi.

Meclisin afet bölgesi ilan edip faizleri silmesi ve borçları ötelemesi gerektiğini belirten Öküzcüoğlu, hasar gören çiftçilere destek sağlanması çağrısında bulundu. Dolu fırtınası nedeniyle oluşan hasarın telafisi için çiftçilere gerekli desteklerin sağlanması konusunda yetkilileri göreve davet etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Alaşehir’de Zarar Gören Çiftçileri Ziyaret Ettiler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!