G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,08
CNY4,86
GBP45,58
EURO/USD1,11
BIST9.891,00
Petrol73,29
GR. ALTIN2.915,90
BTC2.173.981,75

AK Partili Belediye Başkanının Gerisinde Kalan DEM Partililer Yasa Dışı Yürüyüş Yaptı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart seçimlerinde yüzde 47.58 oy alan AK Parti Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka’nın gerisinde kalan DEM Partililer, yasa dışı bir yürüyüş düzenlemek istedi. Aralarında DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, Mardin Milletvekili Saliha Aydeniz, DEM Parti PM Üyesi Erhan Basut, Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez’in de bulunduğu bir grup, Şırnak Seçim Kurulu’na yürüyüş yapmak istedi. Uzun süren müzakereler sonucunda milletvekillerinin geçişine izin verilirken, DEM Parti İl Başkanlığı binası önünde toplanan kalabalığın geçişine izin verilmedi. Güvenlik güçleri, Gazi Caddesi’nde polise taş atan bir gruba biber gazı ile müdahale etti.

DEM Parti il başkanlığı önünde toplanan kalabalık, ara sokaklardan geçerek milletvekillerinin bulunduğu gruba katıldı. Güvenlik güçlerine sözlü ve taşlı saldırıda bulunan gruba biber gazı ile müdahale edildi. Aralarında DEM Parti Şırnak Belediye Başkan adayı Hacı Turan Saltan’ın da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Uzun süren görüşmelerin ardından Hacı Turan Saltan’ın serbest bırakıldığı öğrenildi.

Genel olarak, 31 Mart seçimlerinde AK Parti’nin Şırnak Belediye Başkanı seçilen Mehmet Yarka’nın rakipleri DEM Partililer, yürüyüş düzenlemek istediler. Ancak güvenlik güçleri ile yaşanan müzakereler sonucunda milletvekillerinin geçişine izin verilirken, DEM Parti İl Başkanlığı binası önünde toplanan kalabalığın geçişine izin verilmedi. Güvenlik güçleri, polise taş atan bir gruba biber gazı ile müdahale etti. DEM Parti il başkanlığı önünde toplanan kalabalık, milletvekillerinin bulunduğu gruba katılarak güvenlik güçlerine saldırdı ve biber gazı ile dağıtıldı. Gözaltına alınanlar arasında DEM Parti Şırnak Belediye Başkan adayı Hacı Turan Saltan da vardı ve uzun görüşmelerin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AK Partili Belediye Başkanının Gerisinde Kalan DEM Partililer Yasa Dışı Yürüyüş Yaptı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!