G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,07
CNY4,84
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,71
GR. ALTIN2.842,46
BTC2.174.454,44

AK Parti’den Yerel Seçim Değerlendirmesi: ‘Ciddi Hatalar Yapıldı!’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde, 31 Mart’ta milyonlarca seçmen oy kullanarak sandık başına gitti. Bu seçimlerde, CHP uzun bir aradan sonra birinci parti olurken, AK Parti ise tarihinde ilk kez ikinci parti konumuna geriledi. AK Parti’nin bu duruma seçmenin tepki oyu verdiği düşünülürken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise sonuçları ‘sandıktan çıkan mesajı aldık’ şeklinde yorumladı. Gazeteci Zafer Şahin, AK Parti’nin aday belirleme sürecinde ciddi hatalar yapıldığını belirtti ve partinin seçmeninin kibri sevmediğini vurguladı.

Zafer Şahin, seçmenin AK Parti’yi kayırmacılığı ve kibri sevmediğini dile getirdi. Özellikle aday belirleme sürecinde yapılan hatalara dikkat çeken Şahin, partinin tabanının garibanlar, yoksullar ve emekçiler olduğunu belirtti. Zafer Şahin’a göre, AK Parti’nin tabanı elitist ve ayrıcalıklı bir tutumu benimsemediği için böyle bir oy potansiyeline sahipti. Aday belirleme sürecinde yapılan hataların, seçmenin partiden beklentilerine ters düştüğünü ifade etti.

Gazeteci Zafer Şahin, AK Parti’nin seçmeninin kibir ve kayırmacılığa karşı olduğunu belirtti. Parti tabanının teşkilat mensupları arasında ayrım yapılmasını ve yakın ilişkilerin ağırlıklı olmasını hoş karşılamadığını dile getirdi. Seçim döneminde sahaya inen bakanların, seçmen nezdinde olumsuz bir algı oluşturduğunu ifade etti. Partinin lideri olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünya çapında saygın bir lider olduğunu vurgulayan Şahin, ancak AK Parti’nin iç işleyişinde yapılan hataların bu liderliğin gölgelendiğini düşündüğünü belirtti.

Sonuç olarak, 2024 yerel seçimlerinde AK Parti’nin beklenen başarıyı elde edememesinin ardında, partinin tabanına uygun aday belirleme sürecinde yapılan hataların yattığı açıkça görülmektedir. Gazeteci Zafer Şahin’in ifadelerine göre, partiye oy verenlerin beklentileri ile parti içindeki uygulamaların uyuşmaması sonucunda AK Parti’nin oy kaybı yaşadığı ortaya çıkmıştır. Bu durum, parti içinde bir reform ve değişim ihtiyacını da gözler önüne sermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AK Parti’den Yerel Seçim Değerlendirmesi: ‘Ciddi Hatalar Yapıldı!’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!