G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.142.499,41

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Türk Masallarını Mobil Uygulamaya Taşıdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı arasındaki iş birliği protokolü kapsamında çocukların psikolojik, sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimlerini desteklemek amacıyla yürütülen çalışmalar hakkında yazılı bir açıklama yapıldı. Protokol doğrultusunda Türk Masal Külliyatı Projesi’nde yeni bir adım atılarak, “Masal Masal Türkiye” adlı mobil uygulama geliştirildi. Bu uygulama sayesinde çocuklar, Türk masallarını illerine veya türlerine göre seçip okuyabilecek ve dinleyebilecekler. Ayrıca, masallar farklı dillerde seslendirilerek dünya çocuklarına da hitap edilmeye çalışılıyor.

Bugüne kadar Türk Masal Külliyatı Projesi kapsamında 25 masal seslendirilirken, mobil uygulamanın devlet kurumlarında görev yapan bakım personeline tanıtılarak çocukların masalları dinlemesi sağlanacak. Şu ana kadar 6 bin 210 masal derlenirken, 2 bin 333 masal genel erişime açıldı ve 127 masalın da yeniden yazımı tamamlandı. Görme engelli çocuklar için Braille alfabesiyle hazırlanan 10 masal ve işitme engelli çocuklar için altyapı çalışmaları devam ediyor. Ayrıca, masallar animasyonlarla çocuklara ulaştırılarak geleneksel Türk masallarının gelecek kuşaklara aktarılması hedefleniyor.

Protokol gereği çocuklar için tiyatro, kukla, müzik ve diğer sanatsal etkinlikler düzenleniyor. Ayrıca, masal anlatıcılığı ve meddahlık geleneğini yaşatmak amacıyla Masal ve Meddah Şenliği düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı tarafından gönderilen 300 masal kitabı seti de çocuk bakım kuruluşlarına dağıtıldı. Devlet himayesindeki 0-8 yaş arası çocukların bilişsel gelişimlerine destek olmak adına Masal Anlatıcılığı Eğitimi Kursu da çevrim içi ve ücretsiz olarak devam ediyor. Bu çalışmalarla, Türk masallarının korunması ve gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Türk Masallarını Mobil Uygulamaya Taşıdı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!