G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.159.944,40

AFAD’ın Gerçekleştirdiği 24 Saatlik Deprem Tatbikatı Bursa’yı Salladı – İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AFAD, Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında Bursa’nın Gemlik ilçesinde 24 saat sürecek deprem tatbikatını başlattı. 6 Şubat 2023’te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden elde edilen deneyimlerle gerçekleştirilen tatbikatta kamu gücünün kullanımı, destek illerin rolü, AFAD merkezlerinin katılımı ve koordinasyonu test edildi. Vatandaşlara kısa mesaj gönderilerek başlayan tatbikatta Bursa, Kocaeli, Yalova, İstanbul ve Bilecik’i etkileyen 6, büyüklüğünde bir deprem senaryosu işlendi. Bursa Valiliği bünyesinde kriz merkezi oluşturulurken, 5 ilde 39 kamu kurumu ve 15 sivil toplum kuruluşu yer aldı.

Tatbikat süresince 5 ilde, 6-7 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen depremin etkileri canlandırıldı. Afetzedelere yardım götürecek 18 ilden ekipler de hazır bulundu. Gemlik’te yıkılan binalarda enkaz altında kalan yaralılar kurtarıldı.

Vali Mahmut Demirtaş, tatbikatın başarılı olmasıyla gurur duyduklarını belirtti. Deprem senaryosunun 12 ilçede ve 12 ilde işlendiğini vurgulayan Vali Demirtaş, afet anında kurumların ve memurların nasıl hareket edeceklerini görmelerinin önemine dikkat çekti. Acı tecrübelerin yapılacakları daha iyi anlamalarını sağladığını ifade etti.

Afetlere Müdahale Genel Müdürü Sadi Ergin ise ülke genelinde 70 tatbikat gerçekleştirme hedefini paylaştı. Planlanan tatbikatlarla muhtemel afetlere hazırlıklı olmayı amaçladıklarını belirten Ergin, Türkiye Afet Müdahale Planı’nı güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Tatbikatın öncelikli amacının afet yönetim süreçlerini test etmek olduğunu ifade etti.

Tatbikatta Gemlik ilçesinde 6.7 büyüklüğünde bir deprem senaryosu işlendi. Etkilenen iller AFAD koordinasyonunda harekete geçirildi. Bursa, Kocaeli, Bilecik ve Yalova’ya destek ekipleri görevlendirildi. AFAD Müdürü Mehmet Buldan, Bursa’da bu büyüklükte bir deprem durumunda beklenen hasarları ve tahmin edilen can kayıplarını paylaştı. Tatbikat süresince 7 bin personel ve teknik ekipmanlar görev aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AFAD’ın Gerçekleştirdiği 24 Saatlik Deprem Tatbikatı Bursa’yı Salladı – İşte Detaylar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!