USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.253.439,96

ABD’nin Gönderdiği Ukrayna Abrams Tankları Sahada İlk Kayıplarını Verdi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’da eğitim gören Ukrayna birlikleri, Kiev’e gönderildikten sonra ABD’den alınan 31 Abrams tankını sahaya sürdü. Ancak, Rus birlikleri tarafından imha edilen ilk Abrams tankı, Avdeyevka yakınlarında bulundu. Savaşın devam etmesiyle birlikte, ABD ve diğer batılı ülkelerin Ukrayna ordusuna olan destekleri de devam etmektedir.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın devam ettiği bilinmektedir ve bu savaşın yaklaşık 2 yıldır devam ettiği belirtilmektedir. Bu süreçte, Ukrayna ordusu, ABD ve diğer batılı ülkelerin desteğiyle direnç göstermektedir. Ancak, silah ve mühimmat sıkıntısı yaşayan Ukrayna ordusu, desteklerin devam etmesini istemektedir. Bu bağlamda, ABD Savunma Bakanlığı, mayıs ayında Ukrayna’ya tedarik edilecek 31 Abrams tankını Almanya’nın Grafenwoehr kentine göndermiş ve Ukrayna birliklerine eğitim amacıyla kullanılmıştır.

Ukrayna, son olarak ABD’den aldığı 31 Abrams tankını sahaya sürmüş ve bu tanklardan biri Rus birlikleri tarafından imha edilmiştir. İmha edilen tank, Avdeyevka yakınlarında bulunmuştur. Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Denis Puşilin’in Danışmanı Yan Gagin, ABD yapımı ilk Abrams tankının imha edildiğini açıklamıştır. Gagin, tankın Ukrayna ordusu tarafından propaganda videosunda kullanıldığını belirtmiş ve tankın güvende tutulduğunu ve temas hattına getirilmediğini ifade etmiştir.

Bu gelişmeler, Ukrayna ordusunun modernize edilmiş Abrams tanklarını sahada kullandığına dair bilgiler içermektedir. Ancak, Rusya’nın bu tanklara karşı etkili bir müdahalede bulunduğu ve ilk kaybın yaşandığı da görülmektedir. Bu durum, savaşın devam ettiği ve taraflar arasındaki çatışmanın şiddetli bir şekilde devam ettiği göstermektedir. ABD ve diğer batılı ülkelerin Ukrayna ordusuna olan desteklerinin de devam ettiği bu süreçte, çatışmanın nasıl bir seyir izleyeceği merak konusu olmaya devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD’nin Gönderdiği Ukrayna Abrams Tankları Sahada İlk Kayıplarını Verdi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!