USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.257.798,36

ABD’de Profesörden Tarihi Bağış: 1 Milyar Dolarlık Destek Öğrencileri Sevince Boğdu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin New York kentinde bulunan Albert Einstein Tıp Fakültesi’nde görevli bir profesör, fakülteye olağanüstü bir bağışta bulundu. 1 milyar dolarlık bu bağış, okul tarihinde benzersiz bir olaydır. Doktorun bu cömert bağışı öğrencilere ücretsiz eğitim alma fırsatı sunarak büyük sevinç yarattı.

Profesör Dr. Ruth Gottesman, Albert Einstein Tıp Fakültesi’nde emeritus profesör olarak çalışmaktadır. Gottesman’ın yaptığı anons sonrası öğrenciler büyük bir sürprizle karşılaşarak sevinçten çığlık attı. Profesör Dr. Ruth Gottesman, bağışı sosyal medya aracılığıyla duyurdu ve gelecekten “Albert Einstein Tıp Fakültesi’nin ücretsiz olacağını” müjdeledi.

Bu olağanüstü bağış, 31 milyar Türk lirasına denk gelen 1 milyar dolarlık bir miktarı temsil etmektedir. Bu bağış, tüm dünyada bir okula yapılan en büyük bağışlar arasında yer almaktadır. 93 yaşındaki profesörün, 2 yıl önce vefat eden eşinden kalan büyük bir mirası öğrencilere yardım etmek için kullandığı belirtilmiştir. Profesörün eşi, vefat ettiğinde Gottesman’a “doğru olduğunu düşündüğün her şeyi yap” şeklinde bir vasiyette bulunmuş ve büyük bir hisse senedi portföyünü eşine bırakmıştır.

Dr. Gottesman, Albert Einstein Tıp Fakültesi’nde 56 yıldır pediatri uzmanı olarak görev yapmaktadır. Bu milyar dolarlık bağış sayesinde, öğrencilerin ödediği yıllık harç ücreti tamamen sıfırlanmıştır. Gottesman, tıp fakültesinde öğretmenlik yaparken özel teşhis yöntemleri ve tedaviler geliştirdiği gibi yetişkinlere yönelik okuryazarlık programları da düzenlemiştir.

Eminim Profesörlük ünvanı, emeklilik çağına gelmiş ancak bilgi, deneyim, uluslararası itibar ve ilişkilere sahip olan akademisyenlere verilen bir statüdür. Bu unvan sayesinde, kıdemli profesörlerin hala üniversitede akademik faaliyetlere devam etmeleri ve genç akademisyenlerle bir arada olmaları hedeflenmektedir. Bu sayede, üniversiteye büyük katkılar sağlamaları ve genç nesilleri eğitmeye devam etmeleri amaçlanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD’de Profesörden Tarihi Bağış: 1 Milyar Dolarlık Destek Öğrencileri Sevince Boğdu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!