G-QXXHXL9JW0
USD34,20
EURO37,09
CNY4,80
GBP44,64
EURO/USD1,08
BIST9.002,34
Petrol74,66
GR. ALTIN2.979,76
BTC2.315.776,72

ABD FBI British Museum’a Ait Yüzlerce Eserin ABD’de Satışını Soruşturuyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), British Museum’a ait olduğu düşünülen yüzlerce eserin ABD’li alıcılara satışı hakkında bir soruşturma yürütüyor. Washington’daki bir koleksiyoncuya satılan 268 parçanın iadesi için de başvuruda bulunuldu. Müze yönetimi ise bu parçaların kendi envanterlerinde olduğunu iddia ediyor.

British Museum, geçen yıl koleksiyonundaki bazı antik mücevher, takı ve diğer eserlerin kaybolduğunu, çalındığını ya da hasar gördüğünü duyurmuştu. New Orleans’ta yaşayan bir alıcı, FBI ajanının kendisine e-posta göndererek eBay’den satın aldığı iki parça hakkında bilgi istediğini söyledi. Ancak bu parçaların şu an nerede olduğu belirsizdir.

British Museum, çalındığı ya da kaybolduğu tahmin edilen 1500 eserden şu ana kadar 626’sını geri almış durumda. Küratör Peter Higgs, en az 10 yıl boyunca depolardan eser çaldığı ve satışa sunduğu iddialarıyla karşı karşıya.

eBay’deki üç alıcı, “sultan1966” adlı satıcının kendisini “Paul Higgins” olarak tanıttığını söylüyor. Mücevherler hakkında FBI tarafından yapılan araştırmalar devam ediyor. Benzer şekilde Washington DC’de 268 eserin satıcısı olan sultan1966 da FBI incelemesi altında.

Danimarkalı antika tüccarı Dr. Ittai Gradel’in başlattığı süreçte çalınan eserlerin British Museum koleksiyonunda yer aldığı tespit edildi. Mahkeme belgelerine göre ise Higgs’in eBay üzerinden çaldığı eserleri en az 45 alıcıya sattığı iddiasıyla karşı karşıya.

Higgs’in etkinlikleri 2022 yılından beri takip ediliyor. Bodrum1966 adlı e-posta adresi, Higgs ve British Museum arasındaki bağları açığa çıkarıyor. Üstelik @sultan1966 hesabı da Higgs ile ilişkilendiriliyor. British Museum, güvenlik tedbirlerini arttırırken, Higgs’in işten çıkarıldığı ve müzenin kayıp eserleri bulma programı başlattığı duyuruldu. Higgs ise suçlamaları reddediyor ve mücevherlerin kendisine ait olmadığını iddia ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD FBI British Museum’a Ait Yüzlerce Eserin ABD’de Satışını Soruşturuyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!